ANNONSE

KLIKK PÅ VINDUET FOR Å SE VIDEO!
FOTO: STEINAR A. WEDVIK / DRM24.NO

Folk på gata om kommunevalget

Allerede nå kan du forhåndsstemme, men flere drammensere er glade for at de har mer tid på seg.


Elisabeth Engebretsen

 05.07.19, kl. 11:40
 15.07.19, kl. 07:30


ANNONSE
ANNONSE

 

POLITIKK: Dersom du ikke kan stemme i den ordinære forhåndsstemmeperioden, eller på valgdagen, har du mulighet til å stemme fra 1. juli.

- Ved forhåndsstemming utenom ordinær periode for forhåndsstemming har man kun mulighet til å gi partistemmer - ikke personsstemmer, understreker avdelingsleder ved kundesenteret i Drammen kommune, Øystein Kristoffersen.

Tidlig stemmegivning er et tilbud for å sikre at alle velgere som ønsker det, skal få avgitt sin stemme.  

LES OGSÅ: Drammen høyre presenterer en skisse til samferdselsløsninger

Kortere stemmefrist

Dersom du ønsker å avgi din stemme før forhåndsstemmeperioden fra 12. august, kan du møte opp i Rådhuset i Drammen ved deres åpningstider. Har du en annen hjemkommune enn Drammen, ta kontakt med kommunen din for å finne ut hvordan du kan stemme. Flere kommuner tilbyr tidligstemmegivning i kommunens åpningstider, hvor du bare kan møte opp.

Ordinære stemmesedler er ikke klare ennå, og stemmeseddelen vil derfor være en avkrysningsseddel med partinavn, som blir lagt i et brev.

LES MER: Bomsaken i Drammen hovedoppslag på Dagsrevyen

Stemme fra utlandet

Dersom du bor i utlandet, kan du forhåndsstemme i vertslandet fra 1. juli. Valgdirektoratet skriver at det er mulig å forhåndsstemme på de fleste norske utenriksstasjoner. Men dersom velgere i utlandet ikke kan oppsøke en stemmemottaker, kan man sende stemmen sin til hjemkommunen i Norge i et brev, gjennom brevstemmegivning.

- Men om man stemmer fra utlandet må man huske å gjennomføre dette før 31. august, understreker Kristoffersen. 

Dette fordi stemmen skal rekke å komme frem før valgdagen, mandag 9. september.

LES OGSÅ: Valgdebatt for flyktninger med Listhaug-skrekk

Drammenserne usikre

Men om vi skal legge til grunn drammensernes uttaler om lokalvalget til DRM24, er det grunn til å tro at det er positivt at det er mer tid igjen. Flere drammensere var opptatt av at de trengte tid til å sette seg mer inn i partiprogrammene.

Noen forteller at de legger mest vekt på miljøsaken, andre var mest opptatt av satsing på velferdsaker. En forklarer at han er mest opptatt av bompenge-saken og innvandring.

Klikk på vinduet øverst i saken for å se video! 


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE