ANNONSE

PÅ FJELL-TUR: Elise Alfheim fra byplankontoret i Drammen kommune og ordfører Tore Opdal Hansen. - Vi vil styrke gangforbindelsene på Fjell for å knytte området enda bedre sammen, forteller Alfheim.
ALLE FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Fjell 2020 på 160 minutter

Hjertet til drammensordføreren banker for Fjell. Denne uken inviterte han på rundtur for å fortelle om Fjell 2020-prosjektet.


Alexander Jansen

 28.05.16, kl. 09:41
 02.06.16, kl. 22:12


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: - Jeg er stolt over å ha tatt initiativet til å løfte bydelen. På Fjell gjør vi veldig mye vi ikke gjør i noen andre bydeler fordi det er et behov for det, sier Tore Opdal Hansen.

DRM24 ble med da ordføreren inviterte på en 160 minutters fottur i drabantbyen for å fortelle mer om alle tiltakene og aktivitetene som skal gjøre Fjell til et enda bedre sted å bo.

I 2020 skal de store prosjektene innen både områdeutvikling og innholdstjenester være klare til bruk. Og veldig mye er gjennomført allerede. 

LES OGSÅ: Storstilt bydelsutvikling på Fjell


BYDELSHUSET: Seksjonsleder for Fjell bydel Marit Theiste Østlie, og ordføreren i hjertet av Fjell. Her skal Fjellhagen barnehage inn i bydelshuset, da den store aktivitetshallen skal bygges på nabotomta der dagens barnehage ligger. Ordføreren blar her i velkomstboka for nye familier på Fjell, som er en introduksjon til alle tilbudene i bydelen oversatt til arabisk, urdu, somalisk, tyrkisk, dari og norsk. 

Bygger storstue for hele byen

Drammen kommune bevilger hvert år fire millioner kroner til Fjell 2020-prosjektet. I tillegg kommer finansieringen av de store byggeprosjektene som for eksempel den nye Galterudhallen. 

I løpet av de neste årene skal de to største enkeltprosjektene på plass:

  • Nytt aktivitetshus som skal huse en rekke tilbud og funksjoner, inkludert hall i håndballbanestørrelse som er tenkt å fylle behov for hele Drammen.
  • Totalrenovering av Fjell skole med nytt påbygg. 

Men også denne sommeren kan bydelens innbyggere glede seg over områdeutvikling på Fjell. Blant annet kommer nytt kunstgressdekke på det som trolig er byens mest brukte fotballbane for ikke-organisert aktivitet.


KULT MED ORDFØREREN PÅ BESØK: Denne guttegjengen gleder seg til ny kunstgressbane på Fjell.

«Nye Dumpa» straks klar

Allerede 15. juni åpner den nye aktivitetsparken i Dumpa på Fjell, etter at arbeidene startet i fjor høst. 

Fra å være en eneste stor gressplen er området med det karakteristiske navnet nå forvandlet til en moderne utendørsarena for sport og moro for ungdom i alle aldre. 

Sandvolleyball, kunstgressbane og aktivitetsområde med mulighet for alt fra parkour til klatring og mye annet er straks klart til bruk. Fra før har kommunen etablert nytt parkområde for lek og moro i «Hundremeterskogen», også kalt lille Dumpa.

LES OGSÅ: Fjell får nytt nærmiljøanlegg i Dumpa


SISTE HÅND PÅ VERKET: Om to uker åpner den nye flerbruksparken i Dumpa på Fjell. Gravemaskinene er fortsatt i full sving, men ikke mye gjenstår.

Unike tjenestetilbud

På Fjell har kommunen i løpet av det siste året etablert flere sosiale støttetiltak under Fjell 2020-prosjektet, og som er helt unike for Fjell som bydel:

  • Språk og arbeidstreningsplassen Jobbsjansen på Fjell bo- og servicesenter
  • Familiehjelpen på bydelshuset
  • Jobbjaktkurs på bydelshuset
  • Mestringskurs for ungdomsskoleelever


MESTRINGSKURS: Her får elever hjelp med de utfordringene de måtte ha i hjemmet eller i skolehverdagen.


Lavterskeltilbudet familiehjelpen startet opp i september, og har på kort tid blitt et svært etterspurt tilbud med stor pågang. 

Her kan familier møte helsesøster og sosialrådgiver for råd og veiledning i en tidlig fase hvis man opplever utfordringer av et eller annet slag, og om nødvendig drar familiehjelpen også ut på hjemmebesøk.

- Jeg har nå snakket med en mann som ble sykemeldt på grunn av en belastende hjemmesituasjon. Han er nå tilbake i arbeid etter å ha fått hjelp her, forteller ordføreren. 

LES OGSÅ: Åpnet unik bydelstjeneste på Fjell


FÅR SPRÅKOPPLÆRING: Meryem Tasbas og Lamyai Braastad har praksisplass på kjøkkenet ved Fjell bo- og servicesenter.

Aktiviteter for barn og unge

Fjell har mer enn bare kunstgressbane og parkanlegg å by på for barn og ungdom. Betydelige summer har gått til å finansiere et rikholdig kultur- og aktivitetstilbud. 


GREP OM FJELL: Prosjektleder for Fjell 2020, Parminder Kaur Bisal, utenfor klubb- og ungdomshuset Neon.


På klubbhuset Neon fikk ordføreren møte ungdomscrewet som står for kursing i lydstudio hver onsdag, i tillegg til musikkbingen på Galterud skole. Begge har et tett samarbeid med klubbscenen G60 på Union Scene gjennom Interkultur, som utfordrer ungdommens kreative evner.

Også på sportsfronten har Fjell 2020 etablert en rekke tilbud. I Galterudhallen er det åpen hall for 4. - 7. trinn på onsdager og ungdomstrinnet på fredager. Her tilrettelegges det for uorganisert aktivitet også i sommerferien. I tillegg driver Drafn idrettskole for 1. - 4. trinn på ettermiddager i gymsalen på Fjell barneskole.

LES OGSÅ: Fjell-elevene stortrives på to hjul


I GALTERUDHALLEN: Over 2.700 barne og unge benyttet seg av tilbudet i fjor.

Hører på innbyggerne

Mye av utviklingen på Fjell har skjedd i nært samarbeid med borettslagene og innbyggerne. 30. mai klokken 18.00 inviterer Drammen kommune til folkemøte i forbindelse med høring av reguleringsplan for Fjell sentrum og Fjell skole på bydelshuset. Her vil det bli mulig å gi innspill til planforslaget. 

- Fjell 2020 er etablert for å sikre en positiv utvikling for bydelen. Vi er nødt for å ta grep for fremtiden, sier Opdal Hansen. 

I dag åpner han bydelsdagen på Fjell - en spennende dag for hele familien med mange aktiviteter i og rundt Fjell skole. 

LES OGSÅ: Pynter opp Fjell-fasaden med graffitikunst


ELDRE I FOKUS: Tre pensjonister praktiserer «seniorgaming» med virtuell bowling på biblioteket i bydelshuset. 

FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE