ANNONSE

KAPRET DRØMMEJOBBEN: Så glad er Maria fra Drammen over jobben som musikal-koreograf i Bollywood.
ALLE FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Firebarnsmor Maria (40) blir dansekoreograf i Mumbai

Maria Voss hadde lagt dansekarrieren på hylla - for godt, trodde hun. Så kom det en telefon fra India.


Alexander Jansen

 28.09.19, kl. 19:00
 14.10.19, kl. 20:38


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Den halvt norske, halvt indiske 40-åringen bor på Øren med fire barn og jobber til daglig som kulturkonsulent i Drammen kommune - noe hun har gjort de siste tre årene.

Men den sprudlende og energirike drammenskvinnen har også bakgrunn som profesjonell jazzdanser og koreograf, med eget dansecrew i Oslo og med internasjonale produksjoner på merittlisten.

- Jeg hadde egentlig innfunnet meg med at dansekarrieren var over, slått meg til ro med jobben som ansatt i kommunen og var fornøyd med det, forteller Maria om dagens livssituasjon.

_MG_3954_komp2.jpgPÅFUGLFJÆR-SAMLER: Maria går ofte tur på Gulskogen gård, og plukker påfuglfjær med barna. - Vi har en hel krukke hjemme, ler hun.

Telefon fra India

For noen få uker siden fikk hun en overraskende telefon fra en tidligere jobbforbindelse i India, som jobber for et produksjonsselskap innen Bollywood-teater for den store verdensscenen. 

- De trengte vestlig inspirasjon for en musikal som skulle gå i Mumbai, og lurte på om jeg kjente noen koreografer som matchet kriteriene de var på utkikk etter. Da han ramset opp kvalifikasjonene var det så og si min CV, forteller Maria, som der og da skjønte at jobben var som skapt for henne.

Vanligvis setter de opp eksotiske forestillinger i for eksempel London, men denne gangen skal de altså ha et vestlig-inspirert live performance-show som skal gå i India. 

- Det er snakk om en helt ny produksjon med elementer fra West-End og Broadway for å skille seg ut i Mumbai, forteller Maria, som tidligere har vært stand-in for en stor Bollywood-stjerne i en filmproduksjon fra nettopp Mumbai.

IMG_9496.JPGDISNEYPRODUKSJON: Her fra filmsettet til Bollywood-blockbusteren «ABCD2» i Mumbai i 2015, regissert av anerkjente Remo D'Souza. (FOTO: PRIVAT)

- Drømmejobben

Og etter et par praktiske avklaringer, fikk hun tilslaget. På en-to-tre fikk Maria innvilget permisjon fra jobben, leid ut huset og ordnet barnepass med resten av familien frem til engasjementet er over etter nyttår.

- Det er jo bare drømmejobben, og en sjanse jeg ikke kunne si nei til. Jeg kommer til å savne barna mine fælt og mister jula, men denne muligheten får jeg nok aldri igjen, så jeg måtte bare hoppe på.

_MG_4007_komp2.jpg

Født og oppvokst med dansefester i hjemmet fra hun var liten, er dansen fortsatt den store lidenskapen for Maria, som blant annet er prosjektleder for musikkfestivalen «Elvevill» for ungdom under Elvefestivalen.

- Jeg har jo blitt «voksen» etter jeg fikk jobben i kommunen og har livet mitt her i Drammen, men jeg hadde ikke trodd at 40-årene skulle ha så mye å by på, ler Maria.

_MG_4024_komp2.jpgSPREK: Ingen kan beskylde Maria for å ikke holde formen ved like, og hun har fortsatt noen spreke dansetrinn å by på.

Ingen ferie

For de som tror at Maria tar seg en tre måneder lang ferie, tar de grundig feil.

- Her er det lite 7,5 timers dager og arbeidsmiljølov. Det blir jobbing både seks og syv dager i uka nesten hele døgnet, noe jeg har måtte skrive under på. Heldigvis legger selskapet til rette for alt det praktiske, forteller Maria.

Søndag setter hun seg på flyet mot India. Hun er allerede spent på premieren i januar, før hun reiser hjem igjen. 

- Men denne gangen skal jeg jo «bare» lage showet og ikke danse selv, ler drammens sprekeste kulturkonsulent.

_MG_4055.jpg

IMG_9495_red.JPGBOLLYWOOD: Her er Maria iført tradisjonell indisk klesdrakt i forbindelse med en Bollywood-produksjon. (FOTO: GLENN MELING)


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE