ANNONSE

Fire nye smittetilfeller: - Den gode trenden fortsetter

Fire personer i Drammen har fått påvist coronasmitte siste døgn. Alle er nærkontakter av tidligere påviste tilfeller.


Redaksjonen

 09.06.21, kl. 09:01
 10.06.21, kl. 09:56


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Ingen av kommunens barnehager, skoler eller helseinstitusjoner berøres av dagens smittetilfeller, opplyser kommunen onsdag morgen.

- Den gode trenden vi har sett den siste uka, fortsetter heldigvis videre. Sist gang vi rapporterte om færre enn ti tilfeller sju dager på rad var i slutten av februar og begynnelsen av mars. Da ble det registrert 27 tilfeller i løpet av sjudagersperioden. Nå er vi nede på 30 tilfeller for de siste sju dagene. Så tendensen er klar. Vi nærmer oss endelig smittetrykket vi hadde før den tredje smittebølgen, sier kommuneoverlege John David Johannessen.

I løpet av de siste 14 dagene er det påvist 103 nye smittetilfeller. Det er 20 færre enn i går.

-  Trenden er veldig god, og vi opplever et synkende smittetrykk. Det er nok ikke særlig realistisk å tro at vi får en tilsvarende sommer som vi hadde i fjor med mange uker uten noen smittetilfeller. Men klarer vi å holde smittetrykket så lavt som den siste uka, så skal vi være godt fornøyde. Da er smitterisikoen nokså begrenset hvis man er flink til å følge de generelle smittevernanbefalingene.

- Usikkerhetsmomentet er om vi får inn mer smittsomme virusvarianter som er påvist i andre kommuner rundt oss. Da kan smittesituasjonen bli krevende igjen, sier Johannessen.

Lier kommune melder om fem nye smittetilfeller siste døgn - i Øvre Eiker er det ikke rapportert om nye tilfeller.

LES OGSÅ: Fortsatt lave smittetall: – Ser veldig lovende ut nå


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE