ANNONSE

FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Fire nye corona-dødsfall på Fjell - nå skal sykehjemmet granskes

15 av totalt 50 beboere har mistet livet på sykehjemmet som følge av corona-utbruddet. Nå kobles FHI og fylkeslegen inn.


Redaksjonen

 08.01.21, kl. 09:07
 18.01.21, kl. 14:51


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Det melder Drammen kommune i en pressemelding fredag morgen. Det er to menn og to kvinner som nå har mistet livet, alle over 90 år.

- Jeg sender mine kondolanser til de pårørende som har mistet et kjært familiemedlem. Det er alltid trist når noen går bort som følge av koronasmitte, men det var en ekstra tung dag i går da fire beboere gikk bort. Dette er tungt for både pårørende, de ansatte ved sykehjemmet og oss som kommune, sier ordfører Monica Myrvold Berg.

LES OGSÅ: Tiende corona-dødsfall på Fjell bo- og servicesenter

- Alvorlig situasjon

Ordføreren kaller utbruddet for alvorlig. Fylkeslegen og Folkehelseinstituttet er nå koblet inn for å gjøre tilsyn med sykehjemmet og håndteringen av smitteutbruddet.

- Vi ønsker alle å få svar på hvordan dette utbruddet kunne få så store konsekvenser. Vi ønsker å unngå spekulasjoner i årsaken til at så mange er blitt smittet. Derfor er det viktig at det gjøres en grundig jobb for å komme fram til et så sikkert svar som mulig på hvorfor dette utbruddet er blitt så omfattende, uttaler Myrvold Berg i pressemeldingen.

- Alle som jobber ved sykehjemmet, har stått i en svært krevende arbeidssituasjon og gjort sitt beste for å ivareta beboerne på en best mulig måte. Men dessverre vet vi at koronasmitte inne på sykehjemmene er svært farlig for beboerne, og det har vi virkelig fått merke ved Fjell bo- og servicesenter.

Ny ansatt smittet

I tillegg til de fire dødsfallene på sykehjemmet siste døgn, er også en ny ansatt smittet. Også ved disse institusjonene er det meldt om smitte siste døgn:

- Fjellhagen barnehage
- Vassenga barnehage
- Drammen helsehus

15 nye smittetilfeller

I løpet av det siste døgnet har 15 personer bosatt i Drammen kommune fått påvist koronasmitte. 11 av dem er nærkontakter av tidligere påviste tilfeller, mens to har fått påvist smitte etter hjemkomst til Norge fra reiser i utlandet. For de to siste er smitteveien ukjent, opplyser kommunen. Torsdag rapporterte Drammen om det laveste smittetallet på tre uker med bare fem nye tilfeller.

- Dagens smittetall viser hvor store variasjoner vi kan ha fra dag til dag og hvor viktig det er å være forsiktig med å trekke konklusjoner ut fra enkeltdager. For to dager siden rapporterte vi om 19 tilfeller, som var blant de høyeste smittetallene for én enkelt dag den siste måneden. I går rapporterte vi om fem nye tilfeller, som var et av de absolutt laveste tallene siden i oktober. Og i dag er vi altså oppe på 15 igjen, sier smittevernoverlege Einar Sagberg i Drammen kommune.

- Vi må altså se tallene over tid, og når vi gjør det, ser vi at trenden for den siste 14-dagersperioden fortsatt er nokså flat, sier Sagberg.

Smittevernoverlegen understreker at det fortsatt er viktig at alle som har lette luftveissymptomer tester seg for koronavirus.

- På den måten kan vi isolere smittede personer og sette nærkontakter i karantene. Dette er det viktigste tiltaket for å forhindre at smitten sprer seg videre til andre personer, sier Einar Sagberg.

Det er i Øvre Eiker ikke rapportert om nye smittetilfeller siste døgn, mens tallene for Lier er fire nye corona-tilfeller.

LES OGSÅ:Laveste smittetall på tre uker i Drammen


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE