ANNONSE

MØTES MED BARNA: Stine Aurland Jahr (t. v) og Sophie Elena Pedersen (t. h) har utviklet et nært vennskap via Facebookgruppa «Hey Girl!».
ALLE FOTO: ANDREA SYVERSEN / DRM24

Finner nye venner på Internett

Nesten 400 drammensere har meldt seg inn i vennegruppe for jenter.


Andrea Syversen

 11.07.19, kl. 17:08
 26.07.19, kl. 20:51

Elisabeth Engebretsen


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: I dag finnes det flere digitale måter å knytte nye kontakter på, vennskaps-apper som GoFrendly, Bumble og nettverksorganisasjonen Ladies Circle er blant de som har blitt populære internasjonalt.

I Drammen ser det derimot ut til at et norskt initiativ har slått best an. Trønderen Marielle Frank er grunnlegger av de landsomfattende vennegruppene «Hey Girl» og «Hey Man» på Facebook, hvor hovedformålet er å motarbeide ensomhet.

Sammen med Andreas Emil Hjertaker driver hun i dag den ideelle organisasjonen «Hey Girl!» som drifter alle de ulike gruppene rundt om i Norge. Målet deres er å skape et stort og inkluderende nettverk, hvor tanken er at det finnes en venn for alle.

Medlemsstyrt

Gruppene er bygd opp slik at jeg oppretter og administrerer gruppene. Når gruppen er i gang, holder jeg meg mye i bakgrunn, og lar medlemmene få styre utviklingen, forteller Frank. 

I starten var det flest vennegrupper for kvinner, og «Hey girl! Drammen» har i skrivende stund hele 368 medlemmer, mens mannegruppa «Hey Man! Drammen» kun har fire registrerte medlemmer.

- Hey Man! er relativt nyoppstartet og har derfor ikke like mye aktivitet som Hey girl! enda, forteller Frank.

13.000 medlemmer

Henvendelser på gruppen handler ofte om enkeltpersoner som inviterer hverandre med på opplevelser som kino, turer, reiser eller vinkveld. Flere nevner at de er nye i byen og ønsker å møte personer med like interesser. 

Og medlemstallene på gruppene bare vokser og vokser.

- I Norge er det nå over 13.000 medlemmer til sammen i vennegruppene, forteller Frank.

Utviklet nært vennskap

Noen som har utviklet et nært vennskap gjennom vennskapsgruppen i Drammen, er venninnene Stine og Sophie Elena.

I juli 2018 publiserte Stine Aurland Jahr (24) et innlegg i gruppen hvor hun skrev at hun nylig hadde flyttet til Svelvik, og ønsket å stifte nye bekjentskaper. Sophie Elena Pedersen (24) kom over innlegget og jentene begynte å snakke sammen på Facebook. De hadde mye til felles, og etter en uke møttes de for første gang.

Jentene fant seg en café, Hawker i Drammen sentrum, og ble sittende i flere timer å prate. I et år har de truffet hverandre ukentlig, og jentene møtes fortsatt på den samme caféen. Nå sammen med Sophie Elena sin sønn, Noah, og Stine sin Sander.

IMG_9833.jpgStine Aurland Jahr var ny i byen og ønsket å møte nye mennesker, da dukket Facebook-gruppen opp.

– Jeg meldte meg inn i gruppa fordi jeg syntes det har vært vanskelig å få nye venner i voksen alder, særlig etter at jeg fikk barn, forteller Sophie Elena.

Et par uker skiller ettåringene til jentene, som nå også har blitt bestevenner. Sammen pleier de å gå i byen, spise lunsj og leke på bystranda. Jentene forteller at de har blitt kjent med et par jenter til via Facebook-gruppa. Begge er enige om at det er lettere å bli kjent med nye mennesker på internett.

IMG_9829.jpgMØTTES I VENNEGRUPPA: Stine Aurland Jahr (t. v) og Sophie Elena Pedersen (t. h) ble kjent gjennom en vennegruppe på Facebook.


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE