ANNONSE

FOTO: ROY HANSEN / EIKERNYTT.NO

Fengsel og erstatning etter frontkollisjon på Horgen

12. november 2017 smalt det skikkelig på Horgen mellom Krokstadelva og Hokksund. Nå er føreren dømt til fengsel i 50 dager og må betale erstatning til de skadde.


Roy Hansen

 09.01.19, kl. 09:28
 17.01.19, kl. 18:49


ANNONSE
ANNONSE

 

ØVRE EIKER: Samtlige nødetater rykket ut til den alvorlige ulykken på Horgen denne novemberdagen i 2017. Tre biler var innblandet og Fv. 283 var stengt i mange timer som følge av dette. To personer satt fastklemt og ble etter hvert fløyet til Ullevål sykehus med ambulansehelikopter.

Det vi ikke visste da, var at det satt en nå 28 år gammel mann fra Nedre Eiker bak rattet på bilen som forårsaket ulykken. Han var påvirket av metamfetamin og hadde en rusgrad som tilsvarte over 1,2 i promille.

I begynnelsen av desember fikk mannen dommen i Kongsberg og Eiker Tingrett. Her ble han dømt til 50 dager ubetinget fengsel for kjøringen og for å ha forvoldt alvorlig skade på to andre menn som satt i de to andre bilene som var innblandet i ulykken. Han mister også retten til å føre noe som helst kjøretøy i tre år og må således ta full førerprøve på nytt for å kjøre bil igjen. Han må også betale en bot på 25.000 kroner til statskassen.

I tillegg må 28-åringen betale en erstatning på 64.800 kroner til den ene og 60.000 til den andre. Retten idømte også mannen å betale saksomkostninger med 3.000 kroner. Men det kan komme krav om erstatning senere ettersom retten i denne omgang ikke kunne fastslå de tap som begge skadde har lidt og vil lide nå. Dette må eventuelt komme opp som en sivil sak senere.

Omfattende skader

28-åringen kom altså over i motsatt kjørebane på vei mot Hokksund. Her kolliderte han front mot front med en Mazda stasjonsvogn og føreren av denne fikk omfattende og alvorlige skader. Uten skikkelig behandling ville disse vært livstruende, ifølge dommen. 

Også passasjeren ble alvorlig skadet og begge har hatt og har et langvarig sykdomsforløp og langvarig sykemelding etter ulykken. Også 28-åringen ble skadet i ulykken og det har vært det eneste formidlende punktet i utmåling av straff i denne saken.

Den domfelte mannen hadde kvelden før festet og drukket en del, blant annet på et utested i Drammen. Ut på natten til den 12. november, hentet domfelte narkotikaen på Åssiden og brukte stoffet. I retten forklarte han at han trodde han var klar til å kjøre, men det stemte ifølge målingene ikke. Han husker heller ikke noe av kjøreturen fra Drammen til Hokksund.

LES OGSÅ: To menn alvorlig skadd etter frontkollisjon på FV283


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN

ANNONSE