ANNONSE

Foto: Indonesia Water Police/Reuters / privat

- Folk begynte å stresse og rope «tsunami!»

Fem jenter fra Konnerud satt fanget på en ferje mellom Lombok og Bali da jordskjelvet inntraff søndag kveld.


Benedicte Haugaard

 06.08.18, kl. 09:25
 13.08.18, kl. 13:38


ANNONSE
ANNONSE

 

INDONESIA/DRAMMEN: Et jordskjelv brøt ut utenfor Indonesia søndag ettermiddag klokken 19.46 lokal tid (13.46 norsk tid). Jordskjelvet ble målt til 6,9 på richters skala, og minst 142 mennesker mistet livet. 

Lombok, hvor jordskjelvet skjedde, ligger like ved ferieøya Bali, og det meldes at mange bygninger er ødelagt både på Lombok og på Bali. 14 etterskjelv er registrert siden det første skjelvet.

Lokale krisemyndigheter opplyser at 358 turister har blitt evakuert så langt, skriver AFP.

Drammensere i Indonesia

25-åringene Lotte Hegg Solberg, Julie Jonas, Madicken Vadseth, Cathrine Hilden og en venninne som ikke ønsker medieoppmerksomhet er alle fra Drammen og ferierte på øya Gili frem til søndag morgen. Da bestemte de seg for å ta speedbåten over til Bali. 

- På grunn av store bølger ble vi henvist til en mer langsom reiserute hvor vi måtte innom Lombok. Vi dro fra Gili klokken 07.30 og kom frem i Lombok klokken 14. Deretter tok vi ferja fra Lombok til Bali fra klokken 14.22, forklarer Lotte. 

Ferjeturen skulle egentlig ta fem timer, men på grunn av bølgene og mye pågang tok det åtte timer før den var fremme på Bali. 

FERIEPARADIS: Jordskjelvet inntraff mellom øya Lombok og ferieparadiset Bali. (GRAFIKK: GOOGLE)

Bekymret for tsunami

Jentene fra Drammen var på sjøen da jordskjelvet traff øyene de hadde vært på, og skulle til. De beskriver båtturen som forferdelig og kaotisk, og fryktet tsunami. 

- Ferjeturen var helt forferdelig. Vi var så redde, og turte ikke å spise eller drikke på de åtte timene vi var ombord fordi det ikke var noen funksjonelle toaletter. 

Det var hell i uhell at jentene var på ferjen akkurat da skjelvet rammet Lombok, Gili og Bali. Jentene merket at noe var galt da bølgene traff båten, men de satt fast på havet uten mulighet til å innhente informasjon. 

- I åtte-tiden kjente vi noen kjempebølger. Ting falt ned på innsiden av båten, og de som satt ute ble klissvåte. Det verste var at vi ikke hadde dekning eller nett, og folk begynte å stresse og rope «tsunami!», forteller Lotte videre. 

Senere kom beskjeden om jordskjelvet, og jentene fikk etterhvert tilsendt bilder av ødeleggelsene på øya Gili de nettopp hadde reist fra der militæret bidro til å evakuere turister og innbyggere. 

Ikke preget av hendelsen

Jentene sier det verste med opplevelsen var mangel på informasjon, og sleipe mennesker som ville tjene penger på andres ulykke.

- Vi ble dratt hit og dit av lokale menn, og alle skulle ha penger av oss. Men vi er ikke preget av hendelsen annet enn at ristingen på ferjen ble litt utfordrende.

Nå er jentene trygt fremme på Bali, men de sier det er lett å se at noe har skjedd i ferieparadiset.


- Strømledningene hadde falt over ende i gatene og taxisjåførene hadde dratt hjem til familiene sine. Derfor ble det helt kaos når alle fra ferja skulle komme seg til hotellene sine, som i tillegg var evakuerte på grunn av eventuelle konstruksjonsskader. 

LES OGSÅ: Avslørte tyvfiske med ulovlig garn i Drammensfjorden


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN

ANNONSE