ANNONSE

BENSIN-BODIL: Bodil Hvamstad er daglig leder av Bondetanken, i Skotselv og kunne i går starte salget for alvor med ny prismast på plass og ekstra lave priser på drivstoffet denne dagen.
FOTO: ROY HANSEN / EIKERNYTT.NO

Feiret ny bensinstasjon «på bygda»

Folkefest er kanskje å ta hardt i, men mange av Skotselv innbyggere møtte opp da Bondetanken og Bygdegata del to skulle åpnes torsdag.


Roy Hansen

 16.10.20, kl. 16:39
 26.10.20, kl. 15:26


ANNONSE
ANNONSE

 

SKOTSELV: Her ble det nemlig taler, musikk og kake på alle, skriver Eikernytt.no.

- Dette er en skikkelig gladsak, slik vi pleier å si i kommunestyret. Vi forsøker å holde liv i tettstedene våre og derfor er det ekstra gledelig å se at flere flytter til Skotselv, sa ordfører Knut Kvale under sin tale.

Han var også imponert over at så mange hadde møtt opp til denne markeringen av at bygdegata nå var ferdig mellom butikken og gjennom nesten hele Skotselv sentrum, om vi kan kalle det for sentrum.

IMG_20201014_181610.jpgOrdfører Knut Kvale skjærer her over snora som markerer åpningen av den nye gang- og sykkelveien i Skotselv. Sigurd Velken fra Viken ser vi til høyre på bildet.

Ikke stort, men komplisert

Prosjektleder Sigurd Velken i Viken fylkeskommune har hatt det overordnede ansvaret for videreføringen av gang- og sykkelveien langs Verksveien eller Fv. 2736 som den nå heter.

- Dette har vært et samarbeidsprosjekt med Øvre Eiker kommune og har kostet ca. 15 mill. kroner. Selve gang- og sykkelveien har gått greit å bygge bortsett fra vel mye vann ved ett tilfelle, men det er mye tekniske anlegg som er lagt i grunnen her. Det har gjort byggingen mer komplisert en det ser ut til, sier han.

Det har også vært utfordringer i forbindelse med trafikkavviklingen i byggeperioden av den 247 meter lange gang- og sykkelveien med tilhørende vann og avløp og sikring mot skred av løsmasser.

Bondetanken

Bensinstasjonen, som tidligere var Olje- og Energisenteret (Driv), er nå blitt til Bondetanken. Daglig leder Bodil Hvamstad, mener det er et mer riktig navn i Skotselv.

Hun og mannen har satset forsiktig og langsiktig da de kjøpte bygget for en tid tilbake og den gamle bensinstasjonen er gradvis bygget om til lokaler for næringsdrivende.

Og mer kommer etter hvert. Gatekjøkken-delen skal endres til et nytt næringslokale, men det kommer ikke til å bli noe servering her. Den har vist seg å ikke fungere i Skotselv. Thaimat-utsalget ved siden av har imidlertid greid seg meget bra og har ord på seg for å servere meget god mat til overkommelige priser. Innehaveren har da også erfaring fra en tilsvarende restaurant i Hokksund.

TV-aksjonen

Hele arrangementet i Skotselv i går, var linket opp mot årets TV-aksjon og Kari Mette Høstvik, hadde samlet både gamle og nye korpsmedlemmer for å skape stemning i bygda. Blant annet var det tidligere korpsmedlemmer som tok på seg jobben med å lede prosesjonen fra Bondetanken og til den nye gang- og sykkelveien.

I tillegg hadde all-idretten i Skotselv oppvisning og aktiviteter ved Düvelgården. Det var gratis boller og kaffe med mer ved Bondetanken, og før den offisielle snorklippingen sang Eli Renate Lillebuen Kvarme. Hun står også bak fotoopplegget som prydet gangveien. Elever med fotointeresse har tatt bilder og laget plakater med plast og forsøpling som tema. Disse ble hengt opp sammen med en oppfordring om å støtte årets TV-aksjon.

Etter åpningen og snorklippingen utført av ordfører Knut Kvale, var det kaffe og kaker ved Bunnpris. De hadde dobbel grunn til å feire. Den ett år gamle anleggsperioden var endelig over og lysreguleringen utenfor butikken var fjernet. I tillegg har området fått en solid oppgradering og mer kommer ned mot brua. Kvelden ble avsluttet med et foredrag i kulturhuset av Nina Skarra.

IMG_8655.JPGKnut Kvale fronter gjerne årets TV-aksjon og har blant annet en sentral rolle i den nye musikkvideoen kommunen har fått laget.


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE