ANNONSE

STOLT: Daglig leder Espen Ellingsen har vokst opp med Kulkompaniet. Her viser han stolt frem bedriftens jubileumsgenser.
ALLE FOTO: BENEDICTE HAUGAARD / DRM24

Kulkompaniet feirer 120 år med lokalt eierskap på Strømsø

I 1899 startet Kulkompaniet opp på langkaia på Strømsø. Her har de drevet med alt fra kull og koks til tung trelast i 120 år. Det feires med bursdagsselskap 25. februar.


Benedicte Haugaard

 04.02.19, kl. 12:39
 15.02.19, kl. 17:24


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: 25. februar 1899 startet Kulkompaniet med import av koks og kull i Drammen, og gjennom generasjoner har det vært aktiviteter i bedriftens lokaler ved langkaia i Tollbugata. Her er det mye stolt historie i veggene.

Kull og koks utgikk riktignok på 60-tallet. I dag selges det tyngre byggevarer, trelast, listverk, maling og powertools for mangfoldige millioner. Den største andelen av kundene består av proffkunder, entreprenører og mindre bedrifter, men privatsalget ligger også stabilt.

- Vi har aldri ønsket å slåss mot lavpriskjedene Bauhaus, Byggmax og OBS Bygg. Vi selger hovedsaklig til proffkunder. Målet er ikke å være billigst, men å være best, sier en smilende daglig leder, Espen Ellingsen.

FORNØYD: Daglig leder, Espen Ellingsen er stolt over Kulkomaniet og familiens historie i bedriften.

Vokst opp med Kulkompaniet

Espen husker de utallige humpete bilturene oppover dalene på 70-tallet, i en Volvo med magnetklistremerker på som markedsføring for bedriften. Bak rattet satt faren, Rolf Ellingsen, som startet som selger for Kulkompaniet i 1974.

Espen begynte nemlig å jobbe i butikken som guttunge allerede i 1986, og i 1993 tok Ellingsen senior over bedriften sammen med Øivind Steen. Espen forsvant riktignok noen år, og lærte mye i dagligvarehandelen i mellomtiden, men kom tilbake for fullt i 1998. Og som mange andre har han vært her i mange år.

- En av våre ansatte har jobbet her i 48 år til våren! Sammen med flere gode kollegaer med lang fartstid. Tre personer har mottatt Norges Vels medalje i nyere tid.

Stolt kan Ellingsen fortelle om fortsatt lokalt eierskap i bedriften, og sine 20 flotte ansatte.

- Det er et fantastisk godt arbeidsmiljø her, og folk trives - spesielt med arbeidstidene ettersom vi stenger 16.30. Dessverre er det en veldig mannsdominert bransje, men vi ansetter nå vår første kvinnelige butikkmedarbeider, så det blir både spennende og bra!

Bursdagskalas 

25. februar feirer XL Bygg Kulkompaniet og inviterer alle kunder til bursdagsfest med kake, ballonger og bursdagshatter i butikken.

Den samme uken får også de ansatte en ekstra bursdagsgave - nemlig et stort bursdagskalas på Børsen selskapslokaler med både fest og historie. 

- Og vi kan love gode tilbud helt frem til sommeren, sier Ellingsen hemmelighetsfullt. 

LES OGSÅ: Åpner til helgen: - Her skal femtiåringene få danse på bordet!


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE