ANNONSE

Får rekordleveranse: Nå blir det vaksine-boom i Drammen

Setter ny rekord med 8.000 doser neste uke. Nå er det også klart for ny aldersgruppe.


Redaksjonen

 07.06.21, kl. 11:18
 15.06.21, kl. 22:27


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: I forrige uke ble det satt 5810 vaksinedoser i regi av Drammen kommune. Totalt er det nå satt oppunder 54.000 doser, ifølge Drammen kommune.

Denne uka mottar kommunen rundt 6600 vaksinedoser, og neste uke er det meldt at vi får rundt 8000 doser, hvilket er rekord for én uke.

- Det er mange som førstegangsvaksineres disse ukene, og det nærmer seg at alle i gruppe 8, som består av innbyggere i alderen 55 til 64 år uten underliggende sykdommer, har fått tilbud om vaksinering. Det betyr at neste gruppe, som er innbyggere mellom 45 og 54 år uten underliggende sykdommer, snart kalles inn til vaksinering.

Bruker to vaksiner

Drammen kommune mottar nå både Pfizer- og Moderna-vaksiner. Begge disse vaksinene er såkalte mRNA-vaksiner og bruker den samme teknologien.

- Det er registrert veldig små forskjeller mellom disse to vaksinene når det gjelder virkning og bivirkninger. Så for den som mottar vaksinen, skal det være det samme om man får tilbud om vaksine fra Pfizer eller Moderna. De andre vaksinene som tidligere er blitt godkjent, men som er blitt stanset i bruk i Norge, er utviklet med en annen teknologi enn Pfizer- og Moderna-vaksinene som teknologisk sett er like, sier smittevernoverlege Einar Sagberg.

Ber alle registrere seg

Kommunen minner om at alle innbyggere over 18 år registrerer hvorvidt de ønsker vaksine mot koronaviruset eller ikke.

- Dette gjøres på kommunens nettside, og det er viktig at dette gjøres også av dem som ikke ønsker vaksinen. Dette er viktig av hensyn til planleggingen av vaksinegjennomføringen, og med de vaksineleveransene som kommer til Drammen kommune fremover, vil den videre vaksineringen gå raskt. Planen er at alle over 18 år skal ha fått tilbud om vaksine i løpet av juli, uttaler kommunen.

- Oppfordringen er veldig klar. Vi ber innbyggerne våre om å ta imot tilbudet om vaksine. Det er få alvorlige bivirkninger som er registrert, og vaksinen er effektiv mot spredningen av koronasmitte. En høy vaksinasjonsgrad er vårt aller viktigste verktøy for å komme tilbake til en hverdag som er normal og i stor grad ligner på den vi kjente før pandemien ble en dominerende del av hverdagen vår, sier Einar Sagberg.

- Pandemien ikke over

Smittevernoverlegen minner om et pandemien ikke er over enda.

- Det er fortsatt mange som ikke er vaksinerte, og det vil gå en stund til majoriteten av befolkningen er ferdigvaksinerte og såkalt beskyttet mot koronaviruset.

- Situasjonen er stadig vekk nokså skjør, men den blir heldigvis mindre og mindre skjør jo lavere smittetall vi har og jo flere vi får vaksinert. Så det er lov å håpe at vi er på oppløpssiden av pandemien, men da er det viktig at vi ikke blir uforsiktige og kaster bort den enorme innsatsen vi alle sammen har lagt ned gjennom det siste drøye året, sier Sagberg. 

LES OGSÅ: Setter 12.400 vaksinedoser i Drammen de to neste ukene


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE