ANNONSE

ILLUSTRASJONSFOTO: ISTOCKPHOTO / GETTYIMAGES

Ett nytt corona-tilfelle i Drammen siste døgn

Drammen kommune oppfordrer alle til å fortsatt teste seg ved luftveissymptomer.


Redaksjonen

 23.02.21, kl. 09:22
 24.02.21, kl. 09:32


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Ingen av kommunens barnehager, skoler eller helseinstitusjoner berøres av smittetilfellet som rapporteres tirsdag, opplyser Drammen kommune tirsdag morgen.

- Det er foreløpig ikke kartlagt noen sikker smittevei i dette tilfellet, men smittevei via et kjent tilfelle med engelsk mutasjon kan ikke utelukkes. Personen som nå har fått påvist koronasmitte, er isolert, og aktuelle nærkontakter er kartlagt og satt i karantene, opplyser kommunen.

- Vi gjør en grundig jobb for å kartlegge en sikker smittevei for personen som nå har fått påvist smitte. Det er alltid viktig for oss å unngå smittetilfeller med ukjent smittevei, men spesielt viktig er det dersom det viser seg at det er snakk om den engelske virusvarianten i dette tilfellet, sier smittevernoverlege Einar Sagberg i Drammen kommune.

I Lier er det meldt om tre nye smittede, mens det i Øvre Eiker ikke er meldt om nye smittetilfeller for tiende dagen på rad.

LES OGSÅ: - Ikke hatt lavere smitte i Drammen siden august

Trenden synker fortsatt

I løpet av de siste 14 dagene er det påvist 15 nye smittetilfeller i Drammen kommune. Dermed viser tallet på antall smittede personer i foregående toukersperiode fortsatt en nedadgående kurve.

Smittevernoverlegen har imidlertid fortsatt en klar oppfordring.

- Oppfordringen vi har kommet med over lang tid, står fortsatt ved lag. Hold avstand til alle som du ikke bor sammen med. Sørg for god håndhygiene og hoste- eller nysehygiene og vær hjemme hvis du er syk eller har symptomer på sykdom. Og så må du selvfølgelig teste deg selv om symptomene bare er svake, sier Sagberg.

Smittevernoverlegen minner om at omfattende testing er den beste måten å overvåke smittesituasjonen og avdekke eventuelle smittetilfeller. Hvis alle som har symptomer på luftveissykdommer, lar seg teste tidlig i et eventuelt sykdomsforløp, gjør det jobben med å fange opp sykdomstilfellet før det fører til spredning av sykdommen til andre personer, mye enklere. Da blir smittekjedene brutt tidlig, og færre utsettes for smittefare.


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE