ANNONSE

SELFIE: «Alle» vil ha en bit av statsministeren, som stilte villig opp.
ALLE FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Statsministeren vandret gatelangs under folkefesten

Erna Solberg foretok den offisielle åpningen av Elvefestivalen i Drammen, og tok seg en to timers rundtur i byen i etterkant.


Alexander Jansen

 25.08.17, kl. 19:44
 23.03.19, kl. 16:53


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Statsministeren var i godt humør og tok seg god tid til en skikkelig rundtur i sentrum for å se hva Elvefestivalen hadde å by på åpningsdagen fredag kveld. 

Etter å ha erklært festivalen for åpnet fra torgscenen og skrytt av Drammens forvanlig de siste årene, steg Solberg ned fra podiet og ut i folkehavet.


- Det er viktig å ha noe å samles om, og som skaper identitet. Elvefestivalen er viktigere for Drammen enn hva Drammen er for Elvefestivalen, sa Solberg. 

Etter et hav av selfier gjennom Bragernes Torg, gikk ferden videre mot Byparken og Høyres valgkampstand.

POPULÆR: Alle ville ha en bit av statsmininsteren.

Kjempedrønn vakte oppsikt

Før følget med ordfører, lokale høyre-topper og festivalsjef Tom Søgård kom så langt, hørtes plutselig et kjempebrak over byen, som faktisk kunne minne om et bombesmell. 

Kort tid etter kunne politiet opplyse på twitter at årsaken var en båt på elva som hadde fyrt av en salutt uten å ha meldt ifra på forhånd.

- Svært dårlig vurdering, konkluderte politiet, og følget kunne fortsette ferden videre uten noen større dramatikk.

Fikk se Drammen fra sin beste side

Etter et eks antall håndtrykk, fagre ord og sikk-sakk gjennom matboder og tivoli, gikk turen videre over Ypsilon, hvor statsministeren ga utrykk for hvilke inntrykk hun hadde fått av det yrende folkelivet i solsteika. 

- Det fantastiske været viser jo hvor vakker byen har blitt, og den nye promenaden her kommer virkelig til sin rett under en slik festival. Når byen blir pen blir også innbyggerne stoltere, og det er noe jeg har sett idag. Det virker som det er god partystemning her, sa Solberg til DRM24.

Skrøt av Fellesverket

Siste stopp på turen var ungdomstilbudet Fellesverket i Globusgården, som i helga arrangerer konserter og ungdomsklubb på taket av Globusgården. 

Statsministeren fikk en innføring i det frivillig-baserte tiltaket av daglig leder Dipali Gosain (bildet under), og var et svært populært selfie-objekt fra ungdommene på stedet.


Til DRM24 uttaler statsministeren at det er viktig at ungdom i byene har fritidstilbud å oppholde seg på. Hun var imponert over hva Fellesverket hadde fått til med frivillige.

- Det er viktig at de unge har et sted å møtes istedenfor å hente på et gatehjørne, og selv kunne være med på å bestemme aktivitetene, sa Solberg.

Og kom med en siste oppfordring til graffitikunstnerne på stedet:

- Husk å spraye på steder som er lovlige, jeg er sikker på at ordføreren har noen vegger til dere, sa statsministeren med et smil. 

Og ordføreren nikket bekreftende. Drammen har tross alt landets største lovlige graffiti-vegg.

LES OGSÅ: Vil ta torgfesten til nøye høyderSe flere bilder fra Ernas Solbergs besøk i Drammen her:

...


DRM24 livestreamet statsministerens rundtur i Drammen - se hele videoen her:

Erna Solberg åpner Elvefestivalen med rundtur i Drammen

Posted by Drammen Live24 on 25. august 2017


Se livestreaming fra statsministerens besøk på Fellesverket:

Statsministeren besøker Fellesverket i Drammen

Posted by Drammen Live24 on 25. august 2017


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE