ANNONSE

Norsk-amerikanske Eric klarte kunststykket å sette til livs omtrent tre kilo donut på under syv minutter.
ALLE FOTO: ANDREA SYVERSEN / DRM24

Eric (48) er donut-champion for tredje året på rad

Eric Beris (48) vant bakeriets donut-spisekonkurranse for tredje året på rad – men i år måtte han dele førsteplassen med Anders Wenås (33)!


Andrea Syversen

 07.09.19, kl. 20:27
 19.09.19, kl. 05:59


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Det var fullt hus da hos drammensbakeriet Hawker Street Food & Bread Bar på Magasinet da den årlige donut-spisekonkurranse gikk av stabelen lørdag. 

- Det er virkelig jevn konkurranse i år, og for en innsats, forteller innehaver Camilla Louise Sørensen.

Sørensen kan fortelle at de fleste som melder seg på er med for gøy, og kun med personlige mål om hva de skal oppnå. To som derimot kun deltar for å vinne er norsk-amerikaneren Eric Beris, og Anders Wenås fra Skien.

IMG_2679.jpg

Flest XXL-DONUTS på 7 minutter

Beris er regjerende Donut-mester etter å ha gått til topps i både 2017 og 2018, med henholdsvis fem og seks donuts ned på 5 minutter. Fjorårets andreplass, Wenås, markerte seg i fjor med fem donuts, mens de andre deltakerne lå langt bak.

I år gikk konkurransen ut på å få ned flest XXL-donuts på 7 minutter, og det var lenge jevnt. 
Førsteplassen ble også delt, da Beris og Wenås spiste hele 7 XXL-donuts hver.

IMG_2733.jpg
- Det skal sies at jeg spiste halve donut nummer 8, så jeg vil si at jeg har spist 7,5. Men jeg kan si meg enig i at vi begge er champions, utrykker norsk-amerikanske Beris etter opptellingen.

IMG_2724.jpg
Wenås er fornøyd med årets førsteplass, og selv om han ikke klarer flere donuts akkurat i dag har han planer om å melde seg på neste år også.

- Jeg gjør det fordi jeg kan, selv om det kanskje ikke ser sånn ut. Det ser ut som jeg bare spiser kylling og ris, sier Wenås etter konkurranse-slutt.

IMG_2694.jpg
Wenås fullfører sin syvende donut, foreløpig uvitende om seieren.

Tidligere i år har han deltatt i Norgesmesterskapet i burgerspising, hvor konkurransen gikk ut på å spise en kilo med burger på kortest mulig tid. Her kapret Wenås andreplassen. I oppladningen til denne konkurransen forteller 33-åringen at han har spist lite på morgenen og trent mye de siste dagene.

Beris derimot, har ikke gjort så mye.

- Jeg har ikke forberedt meg så mye, jeg bare drikker mye vann dagen før, forteller norsk-amerikaneren.

Driverparet Camilla Louise Sørensen og Jan Hugo Simonsen har i helgen hatt en rekke aktiviteter på bakeriet. Fredag ettermiddag møtte over hundre barn opp til arrangementet «pynt din egen donut», og på lørdag deltok altså donut-elskere i alle aldre i helgas høydepunkt: Spisekonkurransen.

- Vi har arrangement for alle. Vi gjør det for å skape liv i byen, og for å trekke drammenserne hit på tidspunkt det ellers ikke er så mye folk her, som for eksempel på en fredag ettermiddag, forteller Sørensen (bildet).

IMG_2678.jpg
IMG_2673.jpg

Se flere bilder:

IMG_2707.jpg
IMG_2709.jpg
IMG_2699.jpgÅrets yngste deltaker meldte seg på tidlig , og var ikke mer enn åtte år. – jeg meldte meg på fordi jeg trodde jeg hadde en sjanse, men jeg spiste bare fem stykker, forteller han fortvilet.

IMG_2712.jpgMange av årets deltakere dyppet donutene i vann for at det skulle være lettere å spise mange på kort tid

IMG_2729.jpgFire stykker endte opp på delt andreplass ved å ha spist 6 donuts. Og premien? Donuts vel

LES OGSÅ: Norsk-amerikanske Eric ble donut-champion for andre år på rad!


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE