ANNONSE

FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Corona-krisen fortsetter på Fjell: 16 beboere døde på tre uker

Enda en beboer har mistet livet som følge av corona-sykdom på Fjell bo- og servicesenter siste døgn.


Redaksjonen

 10.01.21, kl. 10:38
 14.01.21, kl. 10:37


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Dermed er dødstallene oppe i 16 på sykehjemmet, som har totalt 50 beboere. Denne gangen var det en kvinne i 90-årene som tapte kampen mot viruset, opplyser kommunen i en pressemelding søndag formiddag.

Fredag ble det klart at fire beboere avgikk med døden på ett døgn, og at FHI og fylkeslegen skal granske sykehjemmet.

Samtidig som det kommer nok et dødsbudskap, melder kommunen om rekordlavt smittetall siste døgn. Kun tre innbyggere har fått påvist corona-smitte siste døgn. Alle er nærkontakter av tidligere tilfeller.

Ifølge kommunen kan imidlertid tallet vise seg å være kunstig lavt.

- Tre nye tilfeller er vesentlig lavere enn det vi har rapportert de aller fleste dagene siden i oktober. Men dagens tall gir dessverre ikke nødvendigvis et reelt bilde av situasjonen. Det er en del prøver som ble analysert i natt og som vi ikke fått svar på ennå i dag. I tillegg ser det ut til å være noe forsinkelser på prøvene fra siste døgn. Derfor må vi anta at dagens rapporterte smittetall er kunstig lavt, sier kommuneoverlege John David Johannessen.

Han regner med at svaret på prøvene som ikke er analysert ennå, kommer i dag eller i morgen. Så eventuelle positive resultater fra disse prøvene, blir rapportert på ordinær måte når de er klare.

LES OGSÅ: Høyeste smittetall i Drammen på fire uker


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE