ANNONSE

AVLYST: Alt som kan trekke folk til Drammen sentrum 22. og 23. august er avlyst.
ARKIVFOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Elvefestivalen skrinlegges i sin helhet: - Veldig trist

Lenge så det ut til at det øvrige festivalprogrammet bortsett fra konsertene kunne gå sin gang. Nå er det klart at det ikke blir så mye som en bod å se i Drammen i festivalhelga.


Alexander Jansen

 23.06.20, kl. 14:28
 06.07.20, kl. 23:43


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: I slutten av mai ble det klart at konsertprogrammet under årets Elvefestival ble avlyst som følge av corona-pandemien. Nå har Byen Vår Drammen og Drammen kommune med smittevernoverlege i fellesskap besluttet å avlyse alle arrangementer knyttet til Elvefestivalen.

- Vi var superoptimiske lenge, og hadde håpet å kunne arrangere flere mindre eventer rundt omkring i byen med inntil 200 mennesker, forteller festivalsjef Louise Winnes Prestgard til DRM24.

- Nå får vi ikke tillatelse til å arrangere noe som helst, sette ut scener på torgene, gatene eller ute i offentligheten i det hele tatt. Elvefestivalen er forbundet med folkefest og liv i gatene, og arrangerer vi noe, er risikoen for at det kommer mange til sentrum som vi ikke har kontroll på, tilstede. 

- Vi har virkelig forsøkt å få det til og kommet med mange ideer, men det går ikke utifra smittevernhensyn, sier Prestgard.

LES OGSÅ: Avlyser Globusfestivalen på Strømsø Torg

_MG_1821_23456y.jpgSAMLER MYE FOLK: Her fra Bragernes Torg i fjor.

Skjerping av restriksjoner ble spikeren i kista

Årsaken er at norske myndigheter i forrige uke skjerpet restriksjonene i forhold til arrangementer ut august, ytterligere.

- Det innebærer blant annet krav om at vi også får et ansvar for alle utenfor et gjerde på et arrangement, må ha kontaktinfo til alle deltagere, utelukkende bordservering og så videre.

Selv utestedene får ikke lov å ha en trubadur under i Elvefestivalhelga, da det blir definert som et arrangement. 

- Dette blir derfor logistikk- og kostnadsmessig ikke forsvarlig. Konklusjonen er at det blir for mye som taler imot å gjennomføre et festivalprogram. Og som arrangør av byens største folkfest er smittevern pri én, sier Prestgard.

0-108.jpgSLIK DET PLEIER Å VÆRE: Elvebredden under Elvefestivalen.

- Trist

Prestgard er oppriktig lei seg for situasjonen man har havnet i. 

- 2020 er Elvefestivalens jubileumsår, og året da vi virkelig skulle satse tyngre enn noen gang på alle bauger og fronter. Nå kan vi ikke gjøre annet enn å sette en stor strek over 2020 og komme enda sterkere tilbake neste år, sier festivalsjefen.

- Dere har ikke vurdert å utsette festivalen til ut i september?

- Jo, men da måtte vi ha visst nå hva vi har å forholde oss til. Det er for mye som må planlegges, sier Prestgard.

Festivalsjefen har imidlertid en oppfordring til drammenserne.

- Elvefestivalen er også en viktig helg for næringslivet. Mye tyder på at mange vil bruke ferien i egen hjemby i sommer. Vi håper derfor at folk er flinke til å handle lokalt og bruke lokale tilbud, og sørge for at lokalt næringsliv tross alt for en god sommer, sier Prestgard.

LES OGSÅ: 
Elvefestivalen avlyser konsertprogrammet: - Vi er skuffet

SE VIDEO FRA ELVEFESTIVALEN I FJOR:


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE