ANNONSE

Politi og brannvesen undersøker én av gassflaskene som ble funnet i ruinene etter returpunktet.
ALLE FOTO: ROY HANSEN / EIKERNYTT.NO

Eksplosjonsartede branner på Darbu og i Vestfossen

Først eksploderte det ved høyballene med Høyre-reklame - så gikk returpunktet ved Darbu skole opp i røyk natt til tirsdag. En tredje brann oppstod i Hokksund i morgentimene.


Roy Hansen

 17.09.19, kl. 05:29
 30.09.19, kl. 16:39


ANNONSE
ANNONSE

 

ØVRE EIKER: Ved begge tilfellene har det eksplodert mindre gassflasker, skriver Eikernytt.no.

Det var klokken 23.15 at politiet fikk melding om den første brannen, som var på Spærenveien i Vestfossen. Noen hadde tent på halmballene med Høyre-reklame, men det var bare mindre skader på dem.

Men de som tente på hadde lagt igjen to sprayflasker med brennbart innhold og da det ble varmt nok, eksploderte begge. Dermed oppsto det en voldsom eksplosjon med en høy ildsøyle. Men selve halmballene tok altså ikke fyr, og det hele var raskt slukket.

IMG_5064.JPGHøyre-reklamen i Spærenveien inn til Vestfossen ble forsøkt tent på sent mandag kveld. Også her var det brukt sprayflasker som eksploderte når de ble varme nok og det kom en stor ildsøyle ifølge øyenvitner på stedet.

Ny brann på Darbu

Brannvesenet hadde ikke mer enn fått slukket denne brannen, så gikk alarmen igjen. Denne gang var det et returpunkt ved Darbu skole som brant. Også her eksploderte det gassflasker som på Spærenveien, men om dette er kastet i søpla på returpunktet som restavfall eller metall og ikke for å antenne en stor brann, er usikkert.

Ifølge vitnet som meldte inn brannen så kom det flere kraftige eksplosjoner. De var så kraftige at lokkene på beholderne løftet seg og hele returpunktet ble antent.

Det var en tilfeldig forbipasserende kvinne som så det brant da hun var på vei hjem. Hun fikk varslet brannvesenet, og brannen utviklet seg dramatisk på den korte tiden før brannvesenet kom. De reiste nemlig rett fra Spærenveien og til Darbu.

IMG_5068.JPGBrannvesenet fikk raskt kontroll på brannen på Darbu, men det var lite igjen av returpunktet.

Ønsker tips

Politiet på stedet utelukker ikke at det kan være en sammenheng mellom de to brannene ettersom det trolig har vært brukt gassflasker på begge steder. Politiet er derfor interessert i tips fra publikum dersom noen har sett biler eller folk på begge steder mellom klokken 22.30 og utover mot 23.30.

Det var en stund fare for spredning til biblioteket som ligger nær inntil returpunktet som brant. Men takket være gunstig vindretning og rask utrykning ble det ikke noen skader på denne bygningen, selv om det hadde vært en del varme på veggen.

IMG_5075.JPGBiblioteket ligger ikke mange meterne ifra returpunktet og brannvesenet sjekker for eventuell varme sammen med politiet.

Nok en brann i morgentimene

Ved 05.30-tiden tirsdag morgen rykket nødetatene nok en gang ut til melding om brann i søppeldunker i Øvre Eiker, da i Christian IV's vei i Hokksund.

- Brannen er slokket. Politiet har grunn til å tro at det er en sammenheng mellom denne brannen, og to branner som ble meldt inn i samme område før midnatt. Etterforskning er iverksatt og blir fulgt opp videre utover dagen, opplyser politiet.


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN

ANNONSE