ANNONSE

ILLUSTRASJONSFOTO: VESTRE VIKEN

Eksplosjon i nye corona-tilfeller - ny person innlagt på sykehus

På tre dager er det registrert flere nye tilfeller enn de to foregående ukene til sammen.


Alexander Jansen

 18.05.20, kl. 09:19
 27.05.20, kl. 20:14


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN/LIER: Fra torsdag til lørdag er det påvist hele 11 nye smittetilfeller i Drammen og Lier. De siste fire smittetilfellene i Drammen ble opplyst om 17. mai. 

Samtidig opplyser Vestre Viken om at en ny person er innlagt på Drammen sykehus med corona-smitte, etter at sykehuset onsdag 6. mai hadde skrevet ut sin siste corona-pasient. Den nye pasienten skal være hjemmehørende i Lier.

Mens det tidligere i uken ble påvist flere nye smittetilfeller uten kjent smittevei, er samtlige av de fire siste nærkontakter av tidligere kjente tilfeller.

- Det jobbes videre med å kartlegge mulige smitteveier for dem som har fått påvist koronasmitte de siste dagene uten at sikker smittevei har vært fastslått, uttaler Drammen kommune.

LES OGSÅ: Kjempehopp i lokale corona-tilfeller

Oppfordrer til forsiktighet

- Vi oppfordrer alle til å ha ekstra oppmerksomhet på smittevernrådene i tiden fremover. Husk at du alltid må holde minst én meters avstand - helst to - til alle som ikke tilhører din egen husstand, uttaler kommunen.

Begge de to foregående ukene har det blitt påvist kun fire nye tilfeller, tilsammen åtte, i Drammen, Lier og Øvre Eiker. Nå er det altså påvist 11 nye tilfeller på bare tre døgn, hvorav ett er i Lier. 

Kommunen har tidligere uttalt at det er for tidlig å påvise noen sammenheng mellom den nylige økningen i antall smittetilfeller og gjenåpningen av samfunnet med færre restriksjoner. 

- Det er ingen ting som skulle tilsi at vi iverksetter noen ekstraordinære tiltak som følge av dette nå. Vi følger de nasjonale retningslinjene, uttaler kommuneoverlege John David Johannessen i Drammen kommune til DRM24.

Det er tilsammen registrert 232 påviste corona-tilfeller i Drammen, Lier og Øvre Eiker.

LES OGSÅ: Siste corona-pasient utskrevet fra sykehuset


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE