ANNONSE

ALLE FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Effektivt politi forhindret blodig voldsnatt på byen i Drammen

Politiet i Drammen tok grep og gjorde en rekke tiltak for å forhindre utenbys tilreisende uromomenter å lage bråk natt til søndag.


Alexander Jansen

 11.08.19, kl. 10:21
 20.08.19, kl. 09:35


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Politiet satt på forhånd med informasjon, som i henhold til tidligere erfaringer har vist seg å skape trøbbel og kaos i bybildet, noe de nå ville unngå.

I dette tilfellet handlet det om en del tilreisende ungdommer fra et innvandrermiljø i Oslo, i forbindelse med en svensk artist fra Malmø som opptrådte på nattklubben «The Box» i Engene.

Våpenvisitasjon og kontrollpunkter

Politiet gjennomførte blant annet flere kontroller av biltrafikken inn til Drammen på kvelden, både på E18 og på Bragernes, hvor de hadde flere strategiske sjekkpunkter på utkikk etter uønskede elementer.

I løpet av kontrollene ble det blant annet beslaglagt en machete og et balltre fra aktuelle biler som ble stoppet, får DRM24 opplyst.

I tillegg gjennomførte politiet våpenvisitasjon av folk på gata på Bragernes, og hadde et godt oppbud av patruljer i Engene spesielt og på Bragernes generelt.

IMG_8856.jpgKNUFFING: Tilløp til amper stemning og håndgemeng i Engene, her var politiet raskt på pletten og fikk roet situasjonen.

To pågrepet for bråk - var aggressive mot politiet

Etter hva DRM24 erfarer hadde også dørvaktene på de større utestedene på Bragernes på forhånd blitt informert av politiet om situasjonen, og var forberedt i tilfelle noe skulle eskalere.

Det eneste tilfellet av bråk skjedde forøvrig inne på The Box under den aktuelle konserten, hvor to utenbys unge menn ble innbragt og anmeldt for å ha laget bråk. 

IMG_8865.jpg
Politiet opplyser til DRM24 at de to skal ha vært involvert i slåssing, og også vært aggressive mot politiet. En av de to skal ha forsøkt å angripe en polititjenestemann da han ble forhindret av en dørvakt, og ha ropt «fuck the police».

Etter hva DRM24 erfarer skal det ha vært folk fra samme miljø som skapte fullstendig kaos på byen i Drammen i mars, og forsøkte å fremprovosere slåssing med politi og dørvakter etter en konsert på Union Scene.

IMG_8860.jpgUROMOMENT: Den svenske artisten beveget seg ut i bybildet med hvit finlandshette etter konserten, og skal ha omgitt seg med en gruppering mennesker som av politiet ble oppfattet som uønsket. Han fikk klar beskjed om å ta av seg finlandshetten eller forlate byen - og valgte det siste.


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN

ANNONSE