ANNONSE

FORNØYD TRIO: Partner Jostein Kirkerød (t.v.), markedskonsulent Charlotte Haug og daglig leder og partner Svein Lerkerød i Friday Networks i Drammen kan glede seg over storkontrakt med Oslo kommune.
FOTO: FRIDAY NETWORKS

Drammensfirma sikret seg storkontrakt på 15 millioner

IT-selskapet Friday Networks i Drammen har inngått en kontrakt med Oslo kommune til en verdi av 15 millioner kroner.


Redaksjonen

 09.10.18, kl. 09:31
 13.10.18, kl. 16:30


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN/OSLO: – Det er svært gledelig at Oslo kommune og Privatistkontoret har valgt oss som IT-leverandører, sier daglig leder i Friday Networks, Svein Lerkerød.

Avtalen innebærer leveranse av en omfattende IT-løsning til over 20.000 privatister årlig i forbindelse med eksamen.

Friday Networks, som etablerte seg på Åssiden i Drammen for bare to år siden, er rådgiver og leverandør av løsninger innenfor sikkerhet, IT-infrastruktur, kommunikasjon og mobil.  I forbindelse med oppstarten kjøpte selskapet opp to andre drammensselskap, IKT Axxess og Mobil Axxess, som begge har bred erfaring fra IT-bransjen. 

Utfordrer de etablerte

– Sammenslåingen vil være en stor fordel både for våre kunder og for oss som selskap, uttalte Lerkerød den gangen. Den tidligere Datametrix-ledere ville utfordre de etablerte aktørene, og nå føler Friday-sjefen at de er på god vei til å lykkes med nettopp det, sier Lerkerød. 

– Vi er i dag 30 ansatte, og hittil i år har vi en omsetningsvekst sammenlignet med samme periode i fjor på nærmere 60 prosent. Det var også veldig gunstig for oss å etablere oss i Drammen i forhold til både lokaler, fagmiljø og tilgjengelighet.  

STOR-EKSAMEN: I løpet av et år er over 20.000 privatister oppe til eksamen i regi av Oslo kommune, og på det meste er 2000 i sving samtidig, slik som her i Vallhall. 

Sikre privatisteksamener

Og nylig kunne trioen glede seg over en storkontrakt med Oslo kommune.

– Vi har nå signert en treårig avtale med Privatistkontoret i Oslo kommune med opsjon på tre år til, sier Jostein Kirkerød som anslår avtalen til en samlet verdi på 15 millioner kroner.

Privatistkontoret, som er en del av avdeling for elevforvaltning og planlegging i Utdanningsetaten i Oslo kommune, arrangerer privatisteksamen i alle videregående fag for de som bor eller følger opplæring i kommunen. 

Leverer varene

Leder for avdelingen, Kari-Anne Steen, påpeker at Oslo kommune valgte Friday Networks og IKT Axxess blant annet fordi selskapet har kompetanse på å levere i forhold til de oppgavene som skal løses. 

– Det dreier seg konkret om å legge til rette rent teknisk for totalt mellom 9.000 og 12.000 privatister som skal opp til eksamen i Oslo i henholdsvis mai og november. Og på det meste er det over 2000 som går opp samtidig i lokaler som Vallhall og Ekeberghallen der alle må ha sikker og god tilgang til internett for å løse oppgavene elektronisk.

- I tillegg må det være tilrettelagt for lagring, skanning og utskrift. Det må dessuten være et helt lukket nett med sikre brannmurer, og leverandøren må også stille med nettvakter under eksamenene for å forhindre juks, opplyser Steen, som mener dette er en unik kompetanse Fridays Networks sitter på.

LES OGSÅ: Satser på norsk fredagstaco i hjertet av Drammen

 


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE