ANNONSE

HAR SUNKET: Deler av skinnegangen har sunket som følge av masse-utgliding.
FOTO: BANE NOR

Drammensbanen trolig stengt til fredag ettermiddag

Det jobbes på spreng på Drammensbanen for å få togene på sporene igjen til fredag ettermiddag.


Alexander Jansen

 06.09.18, kl. 05:10
 07.09.18, kl. 20:17


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN / LIER:  Det melder Bane NOR onsdag kveld etter situasjonen som oppstod på ettermiddagen med utgliding av masser under sporet, som følge av arbeider på stedet.

- Utbedring av sporene ved Drammen stasjon vil pågå hele torsdag, videre varighet uviss. Det kjøres ingen tog Drammen-Brakerøya, opplyser Bane NOR.

Situasjonen oppstod ifølge Bane NOR i forbindelse med arbeider med rørpressing under sporene.

Busspendel

Ifølge NSB er det etablert buss for tog mellom Asker og Drammen. Bane NOR oppfordrer de reisende til å holde seg oppdatert på trafikksituasjonen med NSB og flytoget.

NSB ber de reisende belage seg på store forsinkelser.

Åpner trolig fredag

BaneNor håper strekningen kan åpnes igjen fredag ettermiddag.

- Vi håper at banen kan gjenåpnes fredag ettermiddag, men dette er ennå usikkert. Vi vet mer etter hvert som arbeidene skrider fram utover dagen på torsdag, opplyser banesjefen.

Arbeidene med rørgjennomføringen, som gjøres for å etablere en overvannsledning i samband med bygging av et nytt konferansehotell, utføres av Skanska som hovedentreprenør på oppdrag fra Bane NOR Eiendom.  Røret, som har en diameter på ca. én meter, presses fram 7-10 meter under sporet.

- Fokuset vårt nå er på å gjenåpne banen, men vi vil selvsagt også granske årsakene til det som har skjedd. Slike rørpressinger er en utbredt og vanligvis pålitelig metode, sier Sven Carl Kruse-Jensen, prosjektsjef i Bane NOR Eiendom.

LES OGSÅ: Passasjerer evakuert fra tog i Lieråstunnelen


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE