ANNONSE

30. APRIL 2015: DRM24 hadde stand på Strømsø Torg, og delte ut flyere til togpendlere på vei hjem i ettermiddagsrushet. Her ved tekstforfatter Thea Pham Tran og journalist Vegard M. Aas.
FOTO: JOAKIM FJELDLI / DRM24

Drammen Live24 feirer ett års nettavisdrift

For ett år siden var det ingen som hadde hørt om Drammen Live24. 365 dager og 2.370 artikler senere har DRM24.no blitt en daglig kilde til gratis nyheter for tusenvis av innbyggere i drammensregionen.


Alexander Jansen

 01.05.16, kl. 04:22
 09.05.16, kl. 10:56


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: 30. april 2015 ble Drammen Live24 lansert som et 100% gratis, heldigitalt alternativ til drammensregionens eksisterende nyhetsmedier.

Bak konseptet står en liten gjeng dedikerte journalister, fotografer og selgere som jobber 24 timer i døgnet for å gi deg siste nytt. 

I en uropreget mediebransje i stor forvandling har konseptet vårt blitt applaudert av lesere og annonsører, og møtt med tilsvarende skepsis av etablerte aktører som baserer seg på gårsdagens forretningsmodeller.

Hvorfor gratis?

Pressens samfunnsoppdrag, enten det foregår digitalt eller på trykksverte, handler om å ivareta fri informasjonsformidling og offentlig debatt. 

Den rollen forvaltes på en uheldig måte når det skjer bak betalingsmurer som effektivt begrenser publikums mulighet til å holde seg oppdatert på det som foregår i samfunnet rundt oss. 

Den fjerde statmakt er en av demokratiets viktigste institusjoner. Den fortjener ikke å bli kneblet av kronglete betalingsløsninger.

Rekkevidde = suksess

Prinsippet vårt er enkelt: Åpen tilgang = større rekkevidde. 

Du kan jo prøve å dele en artikkel på Facebook som krever innlogging. Det er oppskriften på en viral bomtur. 

Dette er enkel matematikk for både nyhetskonsumenter og annonsekunder. Å begrense journalistikkens rekkevidde er rett og slett dårlig butikk - både økonomisk og prinsipielt.

Folk har skjønt det

Med bakgrunn i denne enkle filosofien og vår redaksjonelle profil opplever Drammen Live24 vind i seilene og økende trafikk.

DRM24.no nærmer seg et snittall på 10.000 daglige lesere. Vi har passert 10.000 facebook-følgere på under ett års drift, og jobber hver dag for å vise at vi er tilliten verdig.   

Så har også DRM24 satt dagsorden og blir jevnlig sitert av både riksmedia og lokale medier for den journalistikken vi leverer. Det beviser at god journalistikk ikke trenger koste penger. Det er et hellig prinsipp for oss, og er noe vi lover vi å fortsette med.

DRM24 er i stadig utvikling, og har kommet for å bli. Tusen takk til alle som leser oss!


Alexander Jansen
Ansvarlig redaktør


Her kan du kontakte oss som jobber i Drammen Live24, og her kan du lese mer om nettavisen.

Drammen Live24 er en annonsefinansiert, fri og uavhengig nyhetsformidler uten bindinger politisk, eierskapsmessig eller organisatorisk.

FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE