ANNONSE

ARKIVFOTO: JOAKIM FJELDLI / DRM24

Drammen knuste 71 år gammel varmerekord

65 høysommerdager over 25 grader - og det kan bli mange flere! Rekordåret 1947 er grundig slått, og rekorden havnet ikke overraskende i Drammen.


Alexander Jansen

 09.08.18, kl. 11:48
 15.08.18, kl. 09:02


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: I fjor kunne Meteorologisk Institutt offentliggjøre en liste som beviste at Drammen er landets varmeste by, med et snitt på 68,4 såkalte sommerdager i perioden juni-august de siste 10 årene. 

En sommerdag regnes som en dag med over 20 grader maksimumstemperatur. Men denne snittmålingen blir stilt i forlegenhet etter årets rekordsommer.

I 2018 har Drammen notert seg hele 65 såkalte høysommerdager, det vil si dager med maksimumstemperatur på 25 grader eller mer. Drammen er på topp foran Sigdal med 64 dager, og slår samtidig den forrige rekorden fra 1947 med god margin - den lød på 62 dager, registrert på Blindern i Oslo. 

Etter Drammen og Sigdal er Lier nummer tre på årets foreløpige høysommerdag-liste, med 61 dager. Det er dermed liten tvil om at norges varmeste område er nettopp drammensdistriktet.

LES OGSÅ: Årets julimåned: - Tørreste og varmeste på 117 år

Ikke ferdig enda

Sommeren er imidlertid langt fra over. I det vi skriver starten av august er det fortsatt trolig rikelig med varme dager igjen denne sommeren, skal vi tro sesongvarselet. Ekspertene mener varmen er oppsiktsvekkende.

– Vi er så tidlig i august at det fort kan bli flere høysommerdager og en enda sterkere rekord som kan bli stående lenge, sier klimaforsker Helga Therese Tilley Tajet ved Meteorologisk institutt til YR.no.

Og fortsetter det slik vi opplevde i 2016, kan det også stå en varm september for døren. Da fikk vi mer enn 20 dager over 20 grader, hvilket gjorde Hokksund historisk

PS: Høyeste offisielle septembermåling for Drammen er på 28,5 grader!

LES OGSÅ: 
Derfor er Drammen norges beste sommerby

LES OGSÅ: 
Slo 57 år gammel varmerekord


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE