ANNONSE

MOTTOK PRISEN: Kultursjef i Drammen, Tone Ulltveit-Moe, og leder for bystyrekomiteen for kultur, Fredrik Haaning (H).
FOTO: PRIVAT

Drammen er landets beste kulturkommune

Mandag kveld ble Drammen utropt til årets kulturkommune av Norsk Kulturforum under Arendalsuka.


Alexander Jansen

 12.08.19, kl. 16:14
 19.08.19, kl. 22:18


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN/ARENDAL: - Takk til alle kulturarbeidere i Drammen. Både de som får lønn, får litt lønn og de mange, mange frivillige. Takk til kommunens administrasjon og de folkevalgte. Det å bli kåret til årets kulturkommune er en lagseier, uttaler ordfører Tore Opdal Hansen.

Drammen ble i vinter kåret årets kulturkommune i Buskerud, og knivet nå med Larvik og Sarpsborg om utmerkelsen på landsbasis.

Prisen Norges kulturkommune er en anerkjennelse av kommuner som jobber godt med hele bredden av kulturlivets utfordringer og muligheter, der både offentlige, frivillige og private aktører har sin plass og rolle i et helhetlig lokalt kulturliv. Prisen er innstiftet, og deles ut av Norsk Kulturforum (NOKU) annet hvert år.

Prisen ble første gang delt ut i 1992. NOKU ønsker gjennom prisen å synliggjøre godt lokalt kulturarbeid der hele befolkningen gis mulighet for meningsfull egenaktivitet og gode kulturopplevelser, i tråd med kulturlovens intensjoner.

Her er juryens begrunnelse:

I arbeidet med å kåre de tre finalistene har juryen vært på utkikk etter kommuner hvor kulturen er en naturlig del av forvaltningen, hvor kulturen er godt forankret hos politikerne og synlig i kulturplaner og generell planlegging gjennom en engasjert kulturpolitikk.

Alle de tre finalist-kommunene satser på kultur i ordets vide forstand, det er rom for mange kulturuttrykk, og juryen ønsker blant annet å trekke frem at kunsten er en tydelig del av finalistenes kulturliv.

Videre er kulturtilbudet i de tre kommunene bredt og mangfoldig. Mangfold og inkludering er et særlig fremtredenen satsningsområde i alle kommunene. I alle de tre finalistkommunene fremstår kulturen som limet i samfunnet.

For Drammens del fremhever juryen at kommunen i en årrekke har arbeidet målrettet med å utvikle kommunen og sitt omdømme. Dette er gjort gjennom bevisst satsing på brobygging, byrom og samhold gjennom kultur og mangfold.

LES OGSÅ: Drammen til finalen som Norges kulturkommune


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE