ANNONSE

TILTALT FOR DRAPSFORSØK: Her flykter den da 19 år gamle mannen med en blodig kniv i hånden etter knivangrepet i Lier i fjor.
ARKIVFOTO: LESERBILDE

Dømt til ni års forvaring etter knivstikkingen på St. Hallvard

Rettspsykiaterne mener 20-åringen som knivstakk en 16 år gammel jente 17 ganger på St. Hallvard VGS i fjor mangler empati, og har høy risiko for å begå nye voldshandlinger utenfor fengsel.


Alexander Jansen

 23.08.18, kl. 19:15
 29.08.18, kl. 12:27


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Det er noe av bakgrunnen for at han torsdag i Drammen tingrett ble dømt til ni års forvaring, samt betale den nå 17 år gamle jenta 300.000 kroner i oppreisning, skriver NRK.

LES OGSÅ: Elev (16) alvorlig skadd i knivstikking på St. Hallvard VGS

De rettspsykiatriske sakkyndige mener tiltalte kan ha både narsissistisk og dyssosial personlighetsforstyrrelse, ifølge NRK. Det er blant annet blitt reagert på at den tiltalte satt og gjespet i rettsalen mens jenta som var nær ved å miste livet, forklarte seg om hvordan hun opplevde knivangrepet på skolen.

- Livet mitt er forandret for alltid. Det har ikke gått en dag at jeg ikke har tenkt på det som skjedde. Jeg har vært helt i kjelleren, jeg kunne ikke spise eller gå, sa jenta til en pressen i en pause i rettsaken, som gikk for lukkede dører hele forrige uke.

FOTO: ARKIVBILDE

Jentas bistandsadvokat Harald Stabell uttaler til statskanalen at de er fornøyd med dommen, men det er foreløpig ikke kjent om den blir anket. 

Den tiltalte mannen ble pågrepet like etter hendelsen etter å ha løpet fra stedet med en blodig kniv, og siktet for forsøk på forsettlig drap. Han har vært varetektsfengslet siden, og har i retten nektet for at det var snakk om det drapsforsøk, til tross for å ha fremsatt flere drapstrusler mot jenta som ble påført omfattende, livstruende skader.

LES OGSÅ: 19-åring tiltalt for drapsforsøk etter 17 knivstikk
LES OGSÅ: Stukket seks ganger i brystet og seks ganger i ryggen utenfor klasserommetFØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN

ANNONSE