ANNONSE

ARKIVFOTO: JOAKIM FJELDLI / DRM24

Dømt til 17 år for Hokksund-drapet: - Blir trolig anket

- Ut fra at siktede nekter å være drapsmann, er det mye som tyder på at det blir en ankesak, sier mannens forsvarer.


Roy Hansen

 08.04.21, kl. 05:33
 16.04.21, kl. 11:12


ANNONSE
ANNONSE

 

HOKKSUND: Det var en enstemmig dom som ble avsagt i Kongsberg og Eiker Tingrett i 6. april, skriver Eikernytt.no.

Den snart 61 år gamle Oslo-mannen som sto tiltalt for drapet på Borgar Giil Andresen lille julaften i 2019, er dømt til 17 års fengsel. I tillegg må han betale erstatning til de etterlatte, samt betale for begravelsen.

Sorenskriver Liv Synnøve Taraldsrud og de tre meddommerne var enige om at det er bevist ut over enhver rimelig tvil at tiltalte har skutt Borgar Giil Andresen i hensikt å drepe ham. Det subjektive og det objektive gjerningsinnholdet er oppfylt, og tiltalte blir å domfelle i samsvar med tiltalen.

Det var mandag 23. desember 2019 cirka klokken 19.20 ved Loe bruk i Hokksund at den nå dømte mannen skjøt Borgar Giil Andresen i buken med et skytevåpen. Prosjektilet gikk gjennom bukveggen, leveren, tolvfingertarmen, bukspyttkjertelen, hovedpulsåren og inn i ryggraden. Andresen døde etter kort tid av skadene.

Saken var oppe til behandling i retten fra midten av mars, og tirsdag kom altså den enstemmige dommen.

borgargiilandresen (2).jpgDREPT: Borgar Giil Andresen (74). (FOTO: POLITIET/PRIVAT)

Mot ankesak

Aktor, statsadvokat Andreas Christiansen, la ned påstand om 17 års fengsel for Oslo-mannen. I tillegg la de to bistandsadvokatene ned påstand om erstatning til de etterlatte, noe de ble hørt på av retten.

Oslo-mannen har hele tiden nektet å la seg avhøre av norsk politi, men forklarte seg i retten. Han nekter enhver befatning med drapet, og torsdag kveld sier hans advokat, John Christian Elden at de nå vurderer en anke.

– Vi har 14 dager på å vurdere ankespørsmålet på, men ut fra at siktede nekter å være drapsmann, er det mye som tyder på at det blir en ny ankesak her i lagmannsretten, sier Elden til Eikernytt.no.

Retten har lagt stor vekt på overvåkingsvideoer og trafikkdata fra mobil og nettbrett. Det er også foretatt en rekonstruksjon av drapet og det har vært en lang etterforskning med store ressurser.

LES OGSÅ: Detaljert rekonstruksjon: Slik skal politiet bevise Hokksund-drapet

Se video fra rekonstruksjonen:FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE