ANNONSE

SKJENKING: Regjeringen varsler at den nasjonale skjenkestoppen ved midnatt kan oppheves.
FOTO: ISTOCKPHOTO / GETTYIMAGES

Disse grepene planlegges for gjenåpning av samfunnet

Regjeringen planlegger også for å kunne fortsette gjenåpningen av samfunnet, dersom smittesituasjonen tilsier det.


Redaksjonen

 10.09.20, kl. 15:08
 19.09.20, kl. 14:13


ANNONSE
ANNONSE

 

NORGE: – Vi forbereder oss også på bedre tider, men vi letter ikke på koronatiltak i dagens situasjon, sier statsministeren under torsdagens pressekonferanse.

Dette er listen med lettelser av dagens restriksjoner regjeringen planlegger for:

  • Når smittesituasjonen tilsier det, vil regjeringen vurdere å åpne for trening med nærkontakt i breddeidretten for voksne over 20 år med utgangspunkt i idrettens egen plan for gradvis gjenåpning i ulike faser.
  • Regjeringen vil ut fra smittesituasjonen gjøre en ny vurdering av muligheten for å åpne for arrangementer med inntil 600 personer til stede samtidig, fordelt på kohorter med inntil 200 personer.
  • Regjeringen vil også gi en ny vurdering av om det er tilstrekkelig at de som sitter i fastmonterte seter i saler skal kunne ha bare ett ledig sete mellom seg.
  • Regjeringen vil vurdere om den nasjonale skjenkestoppen skal erstattes av en klar anbefaling om at kommunene selv må vurdere dette tiltaket ut fra den lokale smittesituasjonen.
  • Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet vurderer registrering av gjester som kompenserende tiltak hvis den nasjonale skjenkestoppen oppheves.

Kommunenes ansvar

Helse- og omsorgsminister Bent Høie oppfordrer utelivsbransjen til frivillig registrering av kontaktinformasjon for gjestene slik at smittesporing blir enklere.

- Vi må ikke bare redusere risikoen for smitte. Vi må også gjøre smittesporingsarbeidet lettere når det oppstår smitte. Ingen vet hvor smitten spres seg neste gang, påpeker Høie.

Regjeringen oppfordrer kommunene til å følge opp ansvaret de har for å kontrollere at smittereglene følges på arrangementer, også de som ikke har skjenking.

- Vi ser at en del av de lokale utbruddene kommer fra arrangementer hvor smittevernreglene ikke er blitt overholdt. Det viser hvorfor det er så viktig at kommunene intensiverer kontrollene, sier Høie.

- Hver enkelt av oss må bidra ved å være hjemme hvis vi har luftveissymtomer. Det vil også redusere antallet som blir forkjølet og får influensa, sier Høie.

Det gjøres neste uke en endring i Covid-19-forskriften slik at flypersonell slipper karantene ved ankomst til Norge dersom de testes jevnlig, eller unngår å forlate flyet i rødt land eller region.

LES OGSÅ: Regjeringen advarer: Liste med nye corona-innstramminger


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE