ANNONSE

FØRST MED QR-SKANNING: Høyres ordførerkandidat Fredrik Haaning, digitaliseringsminister Nikolai Astrup, digitaliseringssjef Frank Baklid og ordfører Tore Opdal Hansen sjekker badetemperaturen i Drammenselva.
ALLE FOTO: ELISABETH ENGEBRETSEN / DRM24

Imponert digital-statsråd i Drammen: - Mange er redde for å gjøre feil

Digitaliseringsminister Nikolai Astrup (H) var fredag på drammensvisitt for å lære mer om kommunens digitale nyvinninger.


Elisabeth Engebretsen

 09.08.19, kl. 14:06
 18.08.19, kl. 19:51


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Og det var en nysgjerrig statsråd som fikk høre om de tekniske løsningene byen har implementert på ulike områder.

Digitaliseringsjef Frank Baklid og ordfører Tore Opdal Hansen kunne blant annet vise til at Drammen er landets føste kommune til å ta i bruk QR-Scanner for å måle vanntemperatur, lufttemperatur og UV-stråling på badeplassen. 

- Hvis man har asma skal det være lett tilgjengelig å se hvilke steder man bør unngå, forteller Baklid.

digitalministeren imponert av drammen.jpgPÅ 
RÅDHUSET: Her demonstrerer digitaliseringssjef i Drammen kommune, Frank Baklid, hvordan de digitale tjenestene for booking av lokaler for frivillige organisasjoner fungerer.

Fikk digital-skryt

Baklid lanserte flere tanker om nye digitale tjenester overfor ministeren, som skrøt av Drammen for å være langt fremme på området.

- Mange kommuner er redde for å gjøre feil, og hvis man ikke bruker fleksibilitet er det veldig vanskelig å få til gode og nye løsninger, understreket Astrup.

Under en spasertur i solskinnsværet fra rådhuset til elva for å se på kommunens QR-skilter, poengterte statsråden viktigheten av å løfte frem små bedrifter for å øke innovasjonsgraden i kommunene.

IMG_6394.jpgSPASERTUR: Digitaliseringsminister Nikolai Astrup på vei over torget for å lære mer om Drammens «smarte badeplasser».

Gründerbesøk

Drammensselskapet Piql, er en av disse, og jobber med sikker langtidslagring av viktige dokumenter - faktisk flere hundre år frem i tid.

Selskapet har aktører som Hydro, Nasjonalmuseet, Helsearkivet og Siemens på kundelisten, noe digitalministeren var interessert i å lære mer om.

- Sårbarheten i et heldigitalt samfunn er veldig høy, og da trenger man verktøy for å komme seg opp igjen om noe skjer, forteller gründer Rune Bjerkestrand.

IMG_6425.jpg
Astrup kommenterte hvordan man i det daglige opplever at lagringsikkerheten av innhold er sårbart. 

- Plutselig får man nytt utstyr som formateres - og så mister man innholdet, sa Astrup.

_MG_6422_ypsolon.jpgSTOLT DELEGASJON: Ordførerkandidat Fredrik Haaning (H) og ordfører Tore Opdal Hansen (H) hadde mye å å vise til når det gjelder digital utviklingen i Drammen kommune.


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE