ANNONSE

ALLE FOTO: BENEDICTE HAUGAARD / DRM24

Cappadocia fikk omsetningsforbud av Mattilsynet

Cappadocia i Globusgården har ligget langt nede på smilefjes-listen til Mattilsynet. I oktober fikk de sin første sure munn.


Benedicte Haugaard

 05.11.18, kl. 11:01
 09.11.18, kl. 19:10


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Ifølge Mattilsynets smilefjesrapport er det kun én restaurant i Drammen som gjorde det dårlig nok til å få sur munn på smilefjesrapporten siste kvartal av 2018 - papiret som ifølge lovverket skal pryde inngangspartiet på serveringgstedet for å opplyse forbrukeren om kvaliteten på tilbudet.

Smilefjesordningen ble utarbeidet av Mattilsynet og lansert i 2016, og omfatter over 8000 restauranter og kafeer på landsbasis. Om Cappadocia hadde den negative rapporten hengene ved døren i oktober, er ukjent for DRM24.

LES OGSÅ: Politiet måtte stenge matbutikk - nektet å etterkomme Mattilsynet

Ikke første gang

Og det er ikke første gang Cappadocia opplever dårlige tilbakemeldinger fra Mattilsynet. Restauranten har scoret midt på treet, eller lavere, siden smilefjesordningen kom på banen.

Mattilsynet er pliktig til å besøke alle serveringssteder to ganger i året. I løpet av to år har Mattilsynet foretatt ni kontroller av restauranten i Globusgården, og fem av disse resulterte i strek-munn eller verre.

- I mai fikk Cappadocia strekmunn fordi de ikke hadde gode nok rutiner for nedkjøling av matvarer. Det tok rett og slett for lang tid før maten nådde kald nok temperatur, sier avdelingssjef for Mattilsynet i Drammensregionen, Rita Aina Kvennejorde til DRM24.

Fikk omsetningsforbud

Men da Mattilsynet kom tilbake i oktober vanket det et surt smilefjes til den tyrkiske restauranten i Globusgården. Dermed fikk de omsetningsforbud - og noen matvarer måtte destrueres. 

- Cappadocia hadde dårlig orden og renhold. Håndvasken fungerte ikke, og det var muligheter for kryssforurensing. Det var også for dårlig skadedyrsikring og dårlige muligheter for å spore produktene tilbake til opprinnelse og produksjonstidspunkt, sier Kvennejorde.

Har strek-fjes

Cappadocia fikk en uke på å utbedre manglene, og har nå gjort endringer i hygienerutinene og hvordan de håndterer råvarene ved innkjøp og mottak. Dette gjorde at de kom et hakk høyere på rangeringen, og restauranten står nå oppført med strek-munn.

- Nå må de bare jobbe med rutinene, og det kan ta litt tid før de får smilefjes igjen. Men det er helt trygt å spise der, ellers hadde de vært stengt, understreker Kvennejorde.

TRYGT: 
Mattilsynet forsikrer om at det nå er trygt å spise på Cappadocia.

Kvennejorde sier den største delen av jobben i Mattilsynet er å veilede restaurantene i riktig retning.

- Det hender vi får et takk i etterkant, selv når vi har gjort ganske alvorlige vedtak. De fleste opplever at det å få innarbeidet gode rutiner ikke bare gagner gjestene.

DRM24 har vært i kontakt med daglig leder Fatma Ertas på Cappadocia, som ikke ønsker å kommentere saken overfor avisen. 

LES OGSÅ: 
Mattilsynet stengte kjøkkenet på Ambassadeur Hotel

LES OGSÅ:
 Indisk restaurant flytter inn i «Mo's Ember»-lokalene


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE