ANNONSE

UNIKT KONSEPT: F.v. nybakt butikksjef Odd Erik Føy, eier Geir Stian Jørgensen og markedsdirektør Andreas Lundgård fra Designa Kjøkken.
ALLE FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Dansk duo satser sammen om hvitevare- og kjøkkenmarkedet

Da Designa Kjøkken i det gamle Bohus-bygget på Åssiden skulle legge ned, fikk Skousen-sjefen i nabolokalet en lys idé.


Alexander Jansen

 16.11.20, kl. 21:37
 28.11.20, kl. 03:16


ANNONSE
ANNONSE

 

ÅSSIDEN: Han tok over hele butikken, slo ned veggen mellom lokalene og tilbyr det som nå er totalleverandør av kjøkkenløsninger og hvitevarer - begge med danske kjeder i ryggen.

Daglig leder og franchise-tager Geir Stian Jørgensen er mannen som startet Skousen-satsingen på Åssiden i 2015 og siden har blitt kåret til årets butikk i kjeden tre ganger.

Men Jørgensen hviler ikke på laurbærene, og har i mellomtiden også tatt over driften av Skousen på Furuset i Oslo, hvor han har snudd røde tall til grønne. 

Nå har Jørgensen (bildet) i tillegg investert i en ny millionsatsing i nabolokalene til hjertebarnet på Åssiden.

_A1I1263.jpgSATSER STØRRE: Geir Stian Jørgensen har store ambisjoner for kjøkken og hvitevarer i Drammen.

- Unikt konsept

Ved å spille på synergieffektene fra en felles løsning med kjøkken og hvitevarer under samme tak, fikk han Designa-kjedens velsignelse til en relansering i et svært konkurranseutsatt kjøkkenmarked i Drammen.

Fra før av har ikke butikken gått bra, og kjeden hadde bestemt seg for å legge den i Drammen da Skousen-sjefen tok kontakt.

- Dette er en utrolig spennende test for oss. Vi ønsker at dette kan være noe å bygge videre på flere steder hvis det blir en suksess. Sammen kan vi tilby ting som flere av de største konkurrentene ikke kan, sier markedsdirektør Andreas Lundgård til DRM24.

Designa-kjeden har fra før 20 butikker i Norge, men konseptet på Åssiden er det foreløpig smekreste utstillingsvinduet av dansk design og moderne kjøkkenløsninger.

- Vi har stor tro på beliggenheten og Drammen, og at vi skal lykkes her, sier Lundgård.

_A1I1219.jpgHULL I VEGGEN: Her kan kundene nå vandre fritt mellom det som en gang var to helt selvstendige butikker. 

- En drøm som går i oppfyllelse

- Vi har hele tiden hatt en plan om å selge inventar også, og gjør noe som ingen andre har gjort før, sier eier og driver Geir Stian Jørgensen.

Nå er drømmen realisert, og han har troen på at investeringen skal betale seg - selv om usikkerheten er stor midt i en corona-pandemi.

- Timingen var kanskje den verste vi kunne få, men det var nå det ble ledig, så da var det litt «now or never». Hadde jeg ventet et år hadde det garantert komme inn noen andre på en lang leiekontrakt. Vi gir gass, så får vi se, sier Jørgensen optimistisk.

_A1I1233.jpg

Ser mot bedriftsmarkedet

Og selv om butikkene hovedsakelig retter seg mot privatmarkedet, ønsker Geir Stian Jørgensen nå også å komme seg inn på bedriftsmarkedet. Han ser blant annet for seg å konkurrere om pakkeløsninger til nye boligprosjekter. 

Men butikklokalene alene selger ikke kjøkken. For å skaffe den nødvendige spisskompetansen på kjøkken, har Jørgensen hentet inn Odd Erik Føy som ny butikksjef. Han har lang erfaring fra blant annet HTH Kjøkken og Kvik.

- Vi kommer til å samarbeide om den daglige driften, og ser allerede at folk kommer inn og går mellom butikkene, så det er naturlig, sier Jørgensen.

Og skulle du trenge møbler til resten av huset med det samme du er innom, ja så holder Fagmøbler også til med åpen løsning inn fra Skousen - om enn ikke med noe formelt samarbeid enda.

Designa tilbyr kjøkken i alle prisklasser, alt fra ferdige pakkeløsninger etter gjør det selv-metoden til komplett montering av eksklusive bestillingsløsninger i millionklassen. Designmessig skiller utrykket seg fra mange av konkurrentene med svensk/skandinavisk design, til det typiske danske designet.

Se flere bilder av den nye butikken:


_A1I1215.jpgMER FARGER: En trend som preger nye kjøkkenløsninger. Flerfargede kjøkkenløsninger er i vinden.

_A1I1222.jpgKLASSISK: Det tradisjonelle kjøkkenet er fortsatt populært.

_A1I1239.jpgMODERNE: Løsninger uten overskap blir mer og mer utbredt fra Designa for et luftigere kjøkken.

_A1I1229.jpgBAD: Designa leverer også baderomsinnredninger.

_A1I1273.jpgTOSPANN: Skousen og Designa på Åssiden opererer fortsatt som to separate butikker, men med felles eier og nært samarbeid om løsninger til kundene. Fagmøbler ligger også i samme bygg, som opprinnelig var tiltenkt som et senter for alt til hus og hjem.

LES OGSÅ:

Fullt hus på åpningsfest hos Skousen
Dansk suksess etablerer seg i Drammen - skal erobre hvitevarekundene


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE