ANNONSE

FOTO: ASKO

Over 100.000 summende bier på taket til Asko

En god idé og litt tilfeldigheter gjorde at bikubene på taket ble en realitet.


Redaksjonen

 08.06.21, kl. 21:09
 15.06.21, kl. 20:48


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Nesten 90 prosent av alle blomsterplanter trenger dyr for å spre pollen, og siden honningbier finnes mange steder, spiller de en viktig rolle i økosystemet.

Honningbiene står for flest blomsterbesøk, og noen steder er de helt dominerende. Skrumpende leveområder, samt sykdommer og insektsmidler truer imidlertid bestanden av insekter og bier og på sikt kan dette påvirke pollineringen og økosystemet vårt. Dette ville vi i Asko Drammen gjøre noe med, uttaler selskapet i en pressemelding.

- Peder Ivesdal som jobber hos oss er ansvarlig birøkter og har erfaring med bier fra før. Sammen med vaktmesteren har de fått kubene opp på taket og gjort det pent med blomster og profilering av kubene, forteller Marius Lindvik, markeds- og logistikksjef.

Honning i kantina

Hver kube produserer rundt 25 kilo honning.

- Honningen deler vi blant annet ut til egne ansatte og har i kantina. Biekostmyene er selvsagt på plass og våre ledere byr på seg selv og kler seg ut og skaper god stemning når de summer rundt på lageret med honningkrukkene sine, ler Ivesdal.

Han påpeker at bedriften er generelt opptatt av miljøet, og gjør mye rundt 
lastebilteknologi for å sørge for så lite utslipp som mulig - og på sikt bli klimanøytrale.

- Det nye lageret vi bygger i Sande bygges etter de strengeste miljøkrav og har tilnærmet hele taket dekket med solcellepaneler. Lageret vårt i Drammen kommer vi til å flytte ut av i løpet av vinteren og investerer ikke tungt i miljøtiltak her, men et populært tiltak er bikubene vi har på taket, sier Ivesdal.

IMG_1254.jpgKORTREIST HONNING: Slik ser den ultra-lokale honningen til Asko Drammen ut.


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE