ANNONSE

DANSESKOLE-BALL: Ragnhild Barres danseskole i Børsen på 50-tallet.
FOTO: PRIVAT

Byens «storstue» - Børsen - markerer 150 år i sommer

Visste du at telefonen ble demonstrert i Drammen av oppfinneren selv, eller er du en av de mange som har deltatt på Ragnhild Barres danseskoleball?


Redaksjonen

 10.06.21, kl. 09:53
 18.06.21, kl. 12:22


ANNONSE
ANNONSE

 

BRAGERNES: Siden 1871 har den ikoniske Børsbygningen på Bragernes vært hele Drammens «storstue».

I sommer fyller Drammens Børs 150 år, og i den forbindelse er historiske hendelser hentet frem fra arkivet, og samlet i en digital tidslinje på Børsens hjemmesider.

Blant annet kan man lese Gestapo-fengselet som ble opprettet i Børsgården da tyskerne okkuperte lokalene til St. Olavs klubb - og mange andre kuriositeter som har foregått i lokalene som i dag blant annet huser Næringsforeningen i drammensregionen.

- Målet er å vekke nysgjerrighet for aktivitetene som har skjedd i og rundt bygget, skrevet og fremstilt på en måte som skal appellere til «drammenseren i gata», forteller styreleder i Stiftelsen Børsgården, Gerd Barth Thorsby.

SE TIDSLINJEN MED HISTORIENS HØYDEPUNKTER HER

Samlingspunkt og festlokale

Helt fra innvielsen og frem til i dag har Drammens Børs vært byens viktigste plass for handel og næring, samt et sentralt samlingspunkt og fremste festlokale.

Dette takket være initiativet om å danne Stiftelsen Børsgården, med det ene formål å ta vare på dette praktbygget vi drammensere kjenner og er så stolte av.

- Vi håper tidslinjen og dens punkter kan være med å engasjere, og skape historiefortelling i Drammens mange hjem på tvers av generasjoner, sier Thorsby (bildet).

Thorsby_gerd_barth_0002_1.jpgFOTO: SØNSTRØD-FOTOGRAFENE


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE