ANNONSE

KAWA: Det som har vært kjent som Glass, og de siste årene Bølgen & Moi, skifter navn og konsept.
FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Byens nye storsatsing på uteliv har satt åpningsdatoen

Fredag 30. april varsler utestedet Kawa «grand opening», etter en lengre periode med storstilt ombygging.


Alexander Jansen

 01.04.21, kl. 20:54
 15.04.21, kl. 12:54


ANNONSE
ANNONSE

 

BRAGERNES: Selvsagt med et visst forbehold om at skjenkestoppen er historie. Over påske starter møbleringen i lokalene, forteller Petter Kittelsen til DRM24, en av flere investorer som står bak nysatsingen.

Sammen med broren Atle Kittelsen, som tidligere drev nattklubben Z og Brask & Bramm gjennom selskapet Cosmopolitan, lanserer de nå sammen med Bølgen og Moi AS og utelivsbaron Jon Terje Johnsen fra Tønsberg, Drammens største nyhet på utelivsfronten på lenge.

Det skjer gjennom selskapet Foodgarage Drammen. Daglig leder for Bølgen & Moi i Drammen, Hilde Andersen, vil fortsette i samme rolle i det nye selskapet.

Stor ombygging

Mens utestedet har holdt stengt under corona-lockdown i vinter, har det vært hektisk aktivitet. Innearealet er doblet fra det som var gamle Bølgen & Moi, med byggingen av en stor pergola der den gamle uteserveringen var. 

Dernest med full ominnredning og renovering av innearealet: Barene, toalettene og «øyen» i 2. etasje har alle fått seg en extreme makeover.

Utestedet beskriver seg selv som en storstue, og et «levende restaurant- og utelivshus ved elva i Drammen». Og i vårsola i påsken er det allerede en viss palmesus-faktor over det hele med grønne bregner som preger inngangspartiet.

Asiatisk

Navnevalget er inspirert av det nye restaurantkonseptet, som er asiatisksinspirert. Kawa, ikke til å forveksle med spansk boblevin, betyr elv på japansk, og hinter nok både om hva som vil prege menyen og ikke minst beliggenheten ved elva.

Driverne etterlyser nå servitører og bartendere, men har etter hva DRM24 erfarer allerede en del nøkkelpersoner på plass i forhold til kjøkken og mat.

Nattklubb

Det nye utestedet vil også inneholde nattklubb, og dermed får vi et lite comeback med dansegulv og musikk til de sene nattetimer i lokalene hvor også Glass i sin tid hadde livemusikk med DJ.

Med hele tre innganger og egen bar i pergolaen ligger det også an til at man kan dele opp og skille mellom nattklubb og restaurantarealene.

Hvorvidt nattklubben åpner for full musikk med det første vil nok avhenge av coronarestriksjoner og pandemi, som naturligvis setter betingelsene for sosial distansering. Men noe å bite i, det blir trolig mulig å få allerede før 17. mai.

tryyu6uy6ui7yi.jpgBØLGESKVULP OG BRYGGEKOS: Ingen ting å si på beliggenheten. Her kan vinduene åpnes helt opp for å nyte sola.


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE