ANNONSE

ARKIVFOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

«Brunosten»-nabo solgt for 740 millioner: - Stor interesse

Bane NOR selger den splitter nye kontorkjempen til et «syndikat tilrettelagt av DNB Markets».


Redaksjonen

 26.06.20, kl. 11:11
 06.07.20, kl. 10:39


ANNONSE
ANNONSE

 

STRØMSØ: Selskapssammenslutningen overtar et allerede fullt utleid kontorbygg på 13.000 kvadratmeter over 11 etasjer med såkalt «BREEAM-NOR-seritifisering».

Bygget som har fått navnet Drammen stasjon Business Center (DBC), har blitt viet stor interesse både fra norske og internasjonale investorer, uttaler Bane NOR i en pressemelding.

Gjennomsnittlig leiekontraktslengde er ti år og de årlige leieinntektene på rundt 35 millioner kroner. De største leietakerne er Statens Vegvesen, Fylkesmannen i Oslo og Viken og revisjonsselskapet KPMG. 75 prosent av leietakerne er offentlige virksomheter.

- Vi er veldig fornøyde både med salget og prosessen. Det har igjen vist seg at det er lønnsomt å satse på kvalitet og bærekraft i utviklings- og byggeprosessen, og at BREEAM-NOR-sertifisering er et viktig kvalitetsstempel, sier utviklingsdirektør Morten Austestad i Bane NOR Eiendom.

3dd31958-28b5-4481-971f-eaba7ab673f5.jpgFOTO: JØRGEN EGELAND

En langsiktig investor i Drammen

Drammen har lenge hatt en positiv byutvikling og er et attraktivt marked for mange private investorer.

I tillegg har statlige aktører igangsatt store investeringer her, blant annet i jernbaneinfrastruktur og nytt sykehus.

- Drammen er veldig viktig for oss. Vi har flere, store prosjekter på gang i byen. Jeg kan nevne Proffen Hageby, Tangenkaia, Nybyen og Drammen helsepark. Markedet kan også forvente flere investeringer fra vår side i byens mest attraktive kontorområde ved jernbanestasjonen og elvebredden, sier Austestad.

I tråd med strategien

Bane NOR Eiendom har som en viktig strategi å utvikle og oppføre næringsbygg og boliger ved knutepunkter i byer og tettsteder. Med utgangspunkt i sin unike tomtebank er selskapet en av Norges største eiendomsutviklere.

Pangea Property Partners har vært finansiell rådgiver for Bane NOR Eiendom i salgsprosessen. Advokatfirmaet Thommessen har vært juridisk rådgiver.

LES OGSÅ:Bli med inn i Drammens nye business-kvartal


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE