ANNONSE

«Vy» er et ugyldig foretaksnavn - det egentlige navnet holdes hemmelig

«Et foretaksnavn må som minimum bestå av en sammenstilling av tre bokstaver fra det norske alfabet» står det skrevet i lovverket. Dermed krever Brønnøysundregisteret at «Vy» får enda et navn.


Benedicte Haugaard

 15.03.19, kl. 14:18
 21.03.19, kl. 17:38


ANNONSE
ANNONSE

 

NORGE: «Men et foretaksnavn må ikke være identisk med et foretaksnavn som er, eller blir, registrert etter allerede innkommet melding til Foretaksregisteret, såfremt det ikke foreligger samtykke fra vedkommende rettighetshaver.»

Med andre ord står NSB og Nettbuss fritt til å bruke «Vy» utad som merkevare, selv om de trenger ytterligere et navn for å kunne registrere de to fusjonerte selskapene på gyldig måte. Hva foretaksnavnet blir, er fortsatt hemmelig.

Det var tirsdag morgen det nye navnet ble gjort kjent under en pressekonferanse på Oslo sentralstasjon. Like etterpå rullet det første toget med ny logo og nytt design inn på stasjonen, og klagestormen startet. 

- Klar over lovverket

Pressesjef i NSB/VY, Åge Christoffer Lundeby, sier til DRM24 at han er fullstendig klar over hva som står skrevet i lovverket og at dette «blir tatt hånd om i kulissene».

- Vi vet at foretaket må registreres med et annet navn. Dette navnet vil bli kjent etter generalforsamlingen vår, sier Lundeby.

Navnebyttet skal formelt behandles i generalforsamling senere i mars, hvor samferdselsministeren også vil være tilstede. 

Kritiske til navneendringen

DRM24 tok en tur til Drammen stasjon for å høre hva drammenserne mener om konsernets navneendring, og det er tydelig at forbrukerne skulle likt å se de 280 millionene navneendringen er anslått å koste, fordelt på andre ting.

Lavere billettpriser, mer presise avganger og en oppgradering av signalanlegget i Lieråstunnelen stod høyt på lista over ønsker:LES OGSÅ: NSB og Nettbuss skifter navn


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE