ANNONSE

FOTO: TOMMY SOLBERG

Brannvesenet i Hurum fortsetter å kjøre rosa for kreftsaken

På ett år har Hurum brannvesens rosa brannbil samlet inn 230.000 kroner til Kreftforeningen. Nå videreføres samarbeidet.


Redaksjonen

 14.05.18, kl. 20:54
 29.05.18, kl. 14:34


ANNONSE
ANNONSE

 

HURUM: Det vakte stor oppmerksomhet da Hurum brannvesen presenterte sin nye rosa brannbil i fjor vår. Det uvanlige fargevalget var et resultat av brannkonstablenes ønske om å skape oppmerksomhet rundt yrkesrelatert kreft og samarbeidet med Kreftforeningen.

Ett år etter at Norges første rosa brannbil ankom brannstasjonen på Tofte, har brannmannskapene fra Hurum klart å samle inn 230.000 kroner til kreftforskning. 

– Det er bare å gratulere Hurum brannvesen med dette fantastiske resultatet. De har klart å engasjere stort med sin originale brannbil. Vi lover å forvalte de innsamlede midlene på en god måte og styrke arbeidet med yrkesrelatert kreft, sier generalsekretær i Kreftforeningen, Anne Lise Ryel.

UNIKT PROSJEKT: Anne Lise Ryel skrøt av initiativet da brannbilen ble overrakt Hurum brannvesen i fjor. (ARKIVFOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24)

LES OGSÅ: Crossfit fot kreftsaken

Utsatt for kreftfare

Forskning viser at brannmenn har større risiko for å få kreft enn gjennomsnittet i befolkningen. Gjennom sitt yrkesliv blir de eksponert for en rekke kreftfremkallende stoffer som tas opp i kroppen.

Nå fortsetter Kreftforeningen og Hurum brannvesen det gode samarbeidet frem til april 2019. Det betyr at den rosa folien forblir på i ett år til.

– Anslag viser at 8 av 10 som dør av yrkesrelaterte grunner, dør av kreft. Brannmenn er en av de utsatte gruppene. Vi håper den rosa brannbilen kan være med å skape enda større oppmerksomhet rundt saken fremover, sier Ryel. 

SE VIDEO - her mottar Hurum brannvesen sin splitter nye brannbil:


LES OGSÅ: Løp for kreftsaken med Elveløpet Drammen

Vil samle inn en halv million

Med rosa brannbil ønsket konstablene fra Hurum å minne både seg selv og kolleger i andre brann- og redningsetater på at gode HMS-rutiner kan redusere helserisikoen.

Nå gleder brannkonstablene seg til å samle inn enda mer penger til kreftsaken. 

- Vi har satt oss et mål om å samle inn en halv million kroner på to år, så nå gjelder det å gi gass. Pengene vi samler inn går til forskning på all yrkesrelatert kreft, ikke bare til oss som jobber i brannvesenet. Midlene vil med andre ord komme ansatte i mange yrker til gode, sier brannsjef i Hurum, Nils Georg Nordskag.

TOPP MODERNE: Norges første rosa brannbil ble innviet på Sætre for et år siden, her med nysgjerrige barnehagebarn. (ARKIVFOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24)

GAMLEBILEN: Her er den gamle traveren som ble erstattet av den supermoderne, rosa brannbilen i Hurum. (ARKIVFOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24)

LES OGSÅ: – Vi tenkte aldri at kreften skulle ramme oss


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE