ANNONSE

BRANN: Det brant i et relativt stort område bak selve Knabben på Solbergfjell, hvor bakkemannskapene slet grunnet ulendt terreng.
ALLE FOTO: JOAKIM FJELDLI / DRM24

Utfordrende skogbrann på Solbergfjellet

Omlag 500 kvadratmeter skog er svidd av i en skogbrann i Nedre Eiker lørdag. Helikopter ble satt inn i slukkearbeidet, som beskrives som vanskelig.


Joakim Fjeldli

 15.07.17, kl. 11:57
 26.07.17, kl. 08:20


ANNONSE
ANNONSE

 


(Se video ved å klikke på avspilleren over)

NEDRE EIKER:
Brannvesen og politi rykket ut til Knabben-området i Solbergelva etter melding om skogbrann i 12.50-tiden lørdag.

Det var da synlig røyk fra stedet på lang avstand, og et skogbrannfly var på vingene etter kort tid i området for å rekognisere.

Brannvesenet etablerte utgangspunkt fra parkeringsplassen for turgåere øverst i Solbergveien, og opplyste da til DRM24 at det var et område på omlag 100 kvadratmeter som stod i brann bak Knabben, det kjente utsiktspunktet som ligger omlag 400 meter over havet.

Brannmannskaper og politi begynte å gå til fots mot brannen, da de ikke fant vei frem som var kjørbar med ATV.

Skogbrannhelikopteret i aksjon

Klokken 13.30 opplyste brannvesenet til DRM24 at én mann var fremme på stedet, og at resten av mannskapene var på vei med pumper.

- Er det vann i nærheten kan vi bruke det. Alternativet er skogbrannehelikopter, men det er det er det brannleder på stedet som avgjør, opplyser Vestviken 110-sentral til DRM24.

Klokken 15.45 opplyste brannvesenet at skogbrannhelikopteret er rekvirert. Helikopteret ankom området i 16.15-tiden, og iverksatte slukking med vann fra Svarttjern.


Jobbet på spreng

Ved 14.00-tiden opplyste politiet at det er rundt 500 kvadratmeter skog som har brent, og i 15.00-tiden opplyste brannvesenet til DRM24 at det fortsatt jobbes på spreng med mannskaper fra både Drammen, Nedre Eiker og Øvre Eiker på stedet.

Grunnet ulendt terreng var det ifølge brannvesenet vanskelig å komme til med kjøretøy og utstyr, og brannvesenet hadde da fortsatt ikke fått startet slukking med vann.

- Det brenner fortsatt på stedet. Vi har nå fått lokalisert et vann i nærheten vi vil se om vi kan få brukt til slukking, opplyser Vestviken 110-sentral til DRM24.no. 


Det endte med at skogbrannhelikopteret ble tilkalt, men brannmannskapene måtte være tilstede utover natten for å påse at brannen ikke blusser opp igjen. 

Hva som har forårsaket skogbrannen er foreløpig ikke bragt på det rene, men politiet mistenker at det skyldes bålbrenning.

Først ved 01.30-tiden natt til søndag ble brannen ifølge brannvesenet fullstendig slukket.FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN

ANNONSE