ANNONSE

ARKIVFOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Tunnelbrann stanset togtrafikken i fire timer

Det brant i flere strømmaster inne i Lieråstunnelen tirsdag kveld. All togtrafikk mellom Lier og Drammen ble stanset i nærmere fire timer.


Alexander Jansen

 05.02.19, kl. 20:28
 15.02.19, kl. 17:24


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN/LIER: Meldingen om brannen kom like før klokken 19.30. Først ved 21.10-tiden skal brannen ha blitt slukket, og like før klokken 23.00 melder Bane NOR at togtrafikken er gjenopptatt.

- Men det må fortsatt forventes forsinkelser og innstillinger på strekningen, uttaler Bane NOR.

Brant i el-anlegg

Det skal ha brent i flere strømførende master inne i tunnelen, hvilket førte til at strømtilførselen falt bort på strekningen.

Alle nødetaene rykket ut til stedet, og brannvesenet fra både Asker og Drammen var på plass. Etter å ha koblet fra jordingen av anlegget fra begge sider av tunnelen skal brannen ha blitt slukket relativt raskt.

Det skal ha brent omlag 150-200 meter inne i tunnelen fra Asker-siden.

Ingen tog rammet

Situasjonen førte til full stopp i togtrafikken mellom Drammen og Asker, og NSB organiserte alternativ transport.

- Vi jobber med å få oversikt over omfanget på brannen. Det er et tog som meldte fra, opplyste pressevakt Ragnhild Aagesen til DRM24.no ved 19.45-tiden.

Ifølge Aagesen skulle det ikke befinne seg tog eller passasjerer inne i tunnelen. Bane NOR har undersøkt skadene inne i tunnelen, som omtales som av mindre omfang.

- Det var små skader på strømforsyningsanlegget inne i tunnelen. Disse er nå reparert, melder Bane NOR sent tirsdag kveld.

Politiet opplyser til DRM24 at det trolig er snakk om en kortslutning i el-anlegget som forårsaket brannen.

DRM24.no kommer tilbake med mer


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN

ANNONSE