ANNONSE

VERDENSSTJERNE: Boney M har solgt 150 millioner album. I går underholdt bandet med frontfigur Liz Mitchell over 2.000 publikummere i Svelvik.
FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Boney M satte fyr på Svelvik

Bandet med den legendariske pop-divaen Liz Mitchell i spissen sørget for all-time high når Svelvikdagene gikk av stabelen for 55. gang fredag kveld.


Alexander Jansen

 08.08.15, kl. 11:58
 28.08.15, kl. 15:27


ANNONSE
ANNONSE

 SVELVIK:
 Det var ingen tvil om hvem publikum hadde ventet på når Boney M entret scenen i Svelvik natt til lørdag. Hele stedet formelig beveget seg i takt med åpningslåta «Sunny», som ble etterfulgt av den ene superhiten etter den andre.

Vokalist og frontfigur Liz Mitchell hadde publikum i sin hule hånd fra start til slutt, og med over 2.000 mennesker innenfor portene sørget popdivaen for ny publikumsrekord på de tradisjonsrike Svelvikdagene. 

63 år gamle Mitchell, forøvrig den eneste av bandets originale besetning, leverte en så energisk opptreden at man skulle tro man fortsatt var tilbake i glansdagene på 70-tallet. 

- Ville blitt født i Norge

Jamaicanskfødte Mitchell, som hadde sin første opptreden med Boney M i Norge i Drammenshallen i 1979, la ikke skjul på at hun var begeistret for det norske publikummet.

- Skulle jeg blitt født på ny hadde jeg valgt Norge, ropte hun fra scenen til stor applaus. 

Blant låtene som ble spilt var «Ma Baker», «Daddy Cool», «Brown Girl In The Ring», «Rivers Of Babylon» og «Mary's Boy Child». Publikum var med på det ene refrenget etter det andre, og alt fra tenåringer til pensjonister storkoste seg til de velkjente discorytmene som trolig kunne høres over store deler av Drammensfjorden.

- Venter på dette hele året

Det var rett og slett topp stemning på festivalområdet fredag kveld, og bare blide ansikter å se. Og mens andre festivaler sliter med oppmøtet og må legge ned, lever Svelvikdagene i beste velgående. 

- Dette er noe Svelvikfolk venter på hele året. Det er årets happening, smiler festivalgeneral Johnny Høydahl, strålende fornøyd med kveldens suksess. 

- Hvordan i all verden fikk dere booket en artist av dette formatet?

- Vi er heldige og har et veldig godt internasjonalt nettverk, smiler Høydahl.LES OGSÅ: Boney M kommer til Svelvikdagene

Fortsetter lørdag

Lørdag kveld står blant annet et internasjonalt tributeband til Bryan Adams på scenen, samt Torgeir og kjendisene. 

Svelvikferja går forøvrig skytteltrafikk over Svelvikstrømmen hele natten for lett reisevei til og fra Hurumlandet. Det er Svelvik musikkorps som arrangerer Svelvikdagene, hvor inntektene bidrar til å holde liv i det lokale korpset.

Se flere bilder fra Boney M-konserten under: ALLE FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE