ANNONSE

KJØRTE SAKTE MOT BOM: Her fra i fjor høst, når Høyre og Fredrik Haaning fortsatt var for bypakke og bomring.
FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Bomsaken i Drammen hovedoppslag på Dagsrevyen

«Snu-general» Fredrik Haaning (H) fikk æren av å innlede sendingen i saken om at bompengeopprøret nå lager politisk jordskjelv helt inn i regjeringskorridorene.


Alexander Jansen

 09.05.19, kl. 21:32
 20.05.19, kl. 22:03


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Mens «nei til bomring-general» Anders Lunde, som har samlet 30.000 underskrifter mot bom i Nye Drammen kommune, glimret med sitt fravær, kunne Høyres ordførerkandidat fortelle hele Norge hvorfor det etablerte bomringpartiet nå snur kappen etter vinden. 

- Når vi nå ser at nærmere 70% av befolkningen er imot Buskerudbypakke 2, så må vi ta konsekvensene av det, sa Haaning til NRK. 

Intervjuet i sendingen var også Venstres Abid Raja, som nå tar til orde for et skattefradrag for bompenger for barnefamilier og de med dårligst lønn. 

- Forslaget er allerede lansert av Frp og nedfelt i regjeringsplattformen, men foreløpig ikke aktiv politikk, kunne finansminister Siv Jensen (Frp), fortelle.

73% sa ja til den lokale bomlista

Og mye tyder på at tallene Haaning opererer med ikke er langt fra realistisk, og at valgresultatet etter høstens kommunevalg kan sjokkere de etablerte partiene. 

I uhøytidelig meningsmåling gjennomført av DRM24 på Facebook før påske, er det ingen tvil om av bomring-motstanden er formidabel. DRM24 spurte følgerne om de kom til å stemme på «Nei til bomring»-partiet ved kommunevalget for nye Drammen kommune. 

2.300 personer avga stemme i løpet av én dag: 73% prosent svarte ja, 27% prosent nei.

Resultatet gir om ikke annet enn pekepinn på stemningen ute blant et stort utvalg representative velgere, og kan fort føre til et valgskred om ikke dagens beslutningstagere tar affære før det er for sent.

Snur i Bergen - fjerner bomstasjoner

Som kjent er det også opprør i andre store byer. I Bergen får den lokale bomlista sjokkerende oppslutning på meningsmålinger, og nå har den massive motstanden fått byrådet til å snu.

Torsdag formiddag kom nyheten om at bomstasjoner nå rives og flyttes for å gjøre den allerede etablerte bomringen mer rettferdig for innbyggerne.

I Oslo er 53 nye bomstasjoner under etablering i tillegg til alle eksisterende bommer. De blir tatt i bruk allerede fra 1. juni under den såkalte Oslopakke 3, hvor bomstasjonene nå ikke bare skal kreve inn én vei, men begge retninger. 

En rekke steder i Norge kommer den altoverskyggende bomsaken til å bli helt avgjørende for valgresultatet i høst.

- Det å være lokalpolitiker innebærer at man både skal være samfunnsbygger men også ombudsmann for befolkningen sa Haaning til NRK, og benektet at det hele er et velgerfrieri før valget.

LES OGSÅ: 
Frp's bom-avstemning i bystyret stoppet av Høyre


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE