ANNONSE

ÅSTEDSUNDERSØKELSE: Her er drammenspolitiet i samtale med en av mange fortvilte BMW-eiere som ble utsatt for innbrudd på Konnerud.
ALLE FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

«BMW-banden» hadde tilholdssted i Drammen

To litauere leide bolig i sentrum og sendte tyvegodset til medsammensvorne i Litauen. Underveis ble de holdt under oppsikt av politiet.


Alexander Jansen

 12.01.17, kl. 09:27
 26.01.17, kl. 20:48


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: De to litauerne som ble pågrepet i Sandefjord på vei ut av landet tidligere i desember, leide ifølge politiet en bolig i Drammen sentrum som skalkeskjul for den kriminelle virksomheten.

Fra tilholdsstedet gjennomførte denne grupperingen flere titalls målrettede innbrudd i nyere BMW-er og enkelte andre bilmerker i drammensområdet gjennom høstmånedene.

Etter å ha fått et gjennombrudd i etterforskningen i midten av desember, fikk politiet greie på hvor de profesjonelle tyvene befant seg, og innledet spaning på adressen. 

- Politiet hadde kontroll på hvor de to befant seg omtrent en ukes tid før pågripelsen, sier etterforskningsleder Stig Vasbø i Oslo-politiet til DRM24.no.

Det siste registrerte innbruddet ble utført i Drammen natt til 16. desember. 17. desember ble gjerningsmennene pågrepet.

Stort beslag

De to skal ha stått i ledtog med tre personer i Litauen, som også ble pågrepet av politiet kort tid etter. 

I forbindelse med pågripelsen av de tre fant politiet store mengder tyvegods i Litauen som kan knyttes til innbruddene gjennomført i drammensregionen. 

Tyvegodset har ifølge etterforskningslederen blitt sendt i tur og orden ut av Norge, og det skal ikke være gjort beslag av tyvegods på den aktuelle adressen i Drammen.

SAMME MODUS: Fremgangsmåten har i alle tilfeller vært den samme, med knuste sideruter, og stjålet ratt, airbag og navigasjonsustyr.

Flere arrestasjoner

Ifølge Vasbø er Drammen et av områdene som har hatt flest tilfeller av innbrudd av denne typen. På landsbasis er det snakk om nærmere 250 tilfeller, gjennomført av flere grupperinger.

Rundt nyttår ble ytterligere to litauere pågrepet i Oslo, mistenkt for samme virksomhet.

De to skal ifølge politiet ikke nødvendigvis ha noen sammenheng med virksomheten i Drammen, da politiet ikke har funnet noen link mellom de to grupperingene. I etterkant har det imidlertid ikke vært flere tilfeller av denne typen innbrudd verken i Drammen eller Oslo.

LES OGSÅ: To nye BMW-er ribbet i Lier

Omfattende etterforskning

Tyvene har ifølge Vasbø vært flinke til å ikke etterlate seg spor, og det er derfor ikke mange tekniske bevis i saken.

Politiet har imidlertid stor tro på oppklaring og domfellelse.

- Tyvene blir sittende i varetekt som vil bli forlenget inntil etterforskningen er ferdig. Målet er domfellelse, soning og utvisning, sier Vasbø.

LES OGSÅ: Fikk robbet BMW-en på overnattingsbesøk i Drammen

Store verdier

Ifølge politiet kan innbruddene totalt beløpe seg til verdier for til sammen 24 millioner kroner.

– I gjennomsnitt er det tatt verdier for litt over 100.000 kroner i hver bil. I alt tror jeg vi nærmer oss 24 millioner kroner i forsikring, både i hva det koster for å skaffe nytt utstyr og i reparasjoner, uttalte Vasbø til NRK tidligere i høst.

LES OGSÅ: Innbruddsbølgen fortsetter

BRUTALT: Slik ser bilene ut etter innbrudd - med knust glass og ribbet for ratt og utstyr i instrumentpanelet.


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE