ANNONSE

AVSPERRET: Politiet sperret av en rekke gater på Bragernes. Her er politiets pansrede spesialbil for væpnede oppdrag på plass.
FOTO: JOAKIM FJELDLI / DRM24

Resultatløst søk etter våpenmann i Drammen sentrum

Politiet iverksatte en større aksjon etter melding om en mann med finlandshette, gevær og pistol søndag formiddag.


Joakim Fjeldli

 09.07.17, kl. 09:22
 19.07.17, kl. 09:09

Alexander Jansen


ANNONSE
ANNONSE

 

Politiaksjon på Bragernes

Væpnet politiaksjon i Drammen sentrum:

Posted by Drammen Live24 on 9. juli 2017

(Se vår livestream fra stedet ved å klikke på vinduet over)

DRAMMEN:
 Politiet opplyste i 10.20-tiden søndag at de sjekket ut en adresse i Engene på Bragernes etter observasjon fra et vitne som følte seg truet av en mann med våpen. 

- Mannen politiet leter etter skal ha hatt et gevær over skuldrene samt en pistol eller lignende i hånden. Han skal være mørkkledd og med finlandshette, opplyste politiet.

Opplysningene stammet fra et vitne i området som hevdet å ha sett mannen forsvinne inn på en byggeplass på Losjeplassen, angivelig etter å ha blitt truet med pistol.

- Vitnet opplyste at gjerningsmannen rettet noe han oppfattet som en pistol mot seg, men klarte ikke gi noen beskrivelse av våpenet ut over dette, sier operasjonsleder Svein Erik Gevelt ved politiet i Søndre Buskerud til DRM24.

Gjennomsøkt uten funn

Omlag en time senere, klokken 11.20, opplyser politiet at de aktuelle bygningene er gjennomsøkt uten funn. 

- Det er ikke funnet personer innenfor dette avsperrede området eller indikasjoner på at noen har vært der. Vi har gjennomsøkt alle tenkelige kriker og kroker med hund uten at noe utslag, sier operasjonsleder Svein Erik Gevelt ved politiet i Søndre Buskerud til DRM24. 


Det ble på et tidspunkt meldt at den antatte gjerningsmannen hadde forskanset seg i et av byggene etter opplysninger fra et vitne, men dette er ifølge politiet ikke riktig.

- Vi har heller ingen opplysninger om hvem dette skal være, og har ingen andre meldinger enn den ene observasjonen fra det første vitnet. Hadde det vært en mann med våpen rundt i byen ville vi blitt nedringt, sier Gevelt.

Helikoptersøk

Politiet sperret av et større område, og hadde en rekke patruljer med tohåndsvåpen og hjelmer i området. 

Også politihelikopteret og en hundepatrulje fra Oslo deltok i aksjonen.

- Vi tar slike meldinger alvorlig, og jobber utifra det. Politihelikopteret var tilgjengelig og kunne bistå på kort varsel, opplyser Gevelt.FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN

ANNONSE