Isåfall har du fått en time ekstra!

MOT SOMMEREN: Det er den tiden på året igjen.

Blir det siste gang vi stiller klokka på søndag?

Søndag 27. oktober får du ekstra god tid. Da stilles nemlig klokken én time tilbake til såkalt normaltid.

Publisert Sist oppdatert

NORGE: Justervesenets tidslaboratorium holder blant annet styr på Norges tid og er med i ordningen som gir oss verdens felles tid, eller koordinert universaltid (UTC).

UTC er derfor ikke basert på én bestemt supernøyaktig klokke, men er en gjennomsnittsberegning av mer enn 400 atomur hos tidslaboratorier i rundt 70 land.

Sommertidsordningen for fall?

Europakommisjonen foreslo i fjor høst at vi skal slutte å stille klokka frem og tilbake hvert halvår. Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) uttaler dette i en pressemelding fra Nærings- og fiskeridepartementet:

- Mange lurer på om vi snart skal slutte å stille klokka, men vi må fortsette en stund til. Vi må vente til EU har behandlet ferdig saken, så skal vi vurdere hva vi skal gjøre her i Norge. Vi planlegger å sende ut dette på høring om ikke altfor lenge.

Dermed forholder Norge seg inntil videre til gjeldende direktiv - noe som kan gi ekstra tid til søndagsturen 27. oktober.

Justervesenets tidssjef Harald Hauglin står klar til å stille klokken natt til søndag fra 0300 (UTC+2) til klokka 0200 (UTC+1)
Powered by Labrador CMS