ANNONSE

SKREMT: Trafikkdirigent Gry Engedahl avgir forklaring til politiet etter uønsket nærkontakt med en illsint bilist på veien bak i bildet.
ALLE FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Trafikkdirigent påkjørt med fullt overlegg - bilføreren stakk fra stedet

Bilføreren nektet å stoppe for manuell dirigering i en veiarbeidssone. Nå er han siktet for uaktsom kjøring og har fått beslaglagt førerkortet.


Alexander Jansen

 04.01.18, kl. 05:14
 15.01.18, kl. 09:03


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Den dramatiske episoden utspilte seg i Tordenskioldsgate utenfor Shell Strømsø onsdag kveld. 

Det er etablert omlag 100 meter med manuell dirigering på stedet grunnet enveiskjørt trafikk, som følge av de planlagte veiarbeidene Statens Vegvesen har iverksatt på strekningen mellom Tamburgata og Blichsgate.

Drammen Live24 var tilfeldigvis på stedet for å lage sak på veiarbeidene da hendelsen utspilte seg, og ble sammen med flere arbeidere fra entreprenøren på stedet vitne til det som skjedde.

Krasjet i skilt - skjøv trafikkdirigent bakover med bilen

Den aktuelle bilføreren ble først vist tegn til å stoppe ved fotgjengerovergangen inn mot Shell av den første trafikkdirigenten, som følge av kryssende trafikk. 

Isteden ga mannen bak rattet gass og spant rundt trafikkdirigenten, før bilen kjørte inn i en skiltmarkør. Men ferden stoppet ikke der. 

Neste trafikkdirigent med skilt, samband og refleksutrustning noen meter lenger bort gjorde et desperat forsøk både fysisk og verbalt for å få mannen til å stoppe for møtende trafikk.

Istedenfor å stoppe, forsøkte bilføreren å komme seg rundt også denne dirigenten. Med begge hendene plantet på panseret ble den kvinnelige trafikkdirigenten skjøvet flere meter bakover på det slapsete føret mens bilen presset seg fram. 

Kvinnen måtte til slutt kaste seg unna, før bilen spant inn i Eliesonsgate og forsvant fra stedet i full fart. Til alt hell unngikk kvinnen skader som følge av hendelsen.

HER SKJEDDE DET: Sporene som går i bue i snøen stammer fra bilen som spant rundt trafikkdirigenten foran i bildet, etter å ha fått signal om å stoppe slik som den hvite bilen i bildet har gjort.

Oppsøkt av politiet

Arbeiderne på stedet fikk notert registreringsnummeret på bilen, og varslet politiet, som rykket ut til stedet. Senere onsdag kveld opplyste politiet overfor DRM24 at både bil og fører var lokalisert. Vedkommende er en mann i 20-årene fra Drammen. 

Mannen fikk beslaglagt førerkortet på stedet, men skal ikke ha samtykket i førerkortbeslag. Politiet har opprettet sak på forholdet, og vedkommende er foreløpig siktet for uaktsom kjøring.

- Når man kjører på noen og i tillegg stikker fra stedet er det grunnlag for førerkortbeslag, sier operasjonsleder Torben Henriksen ved politiet i Søndre Buskerud til DRM24.

Mannens motiv for den hasardiøse kjøringen er foreløpig ikke kjent. 

- Vi vil oppta en grundigere forklaring av mannen senere, forteller Henriksen. 

- Skremmende adferd

Trafikkdirigenten som ble skjøvet bakover av den iltre bilisten heter Gry Engedahl. Hun jobber for Trafikksystemer, og forteller sammen med kollegaene på stedet om mye skremmende adferd blant bilister.

- Det hagler med ukvemsord. Vi blir både drapstruet og opplever at folk går fysisk til angrep på oss. Men det er første gangen jeg har blitt påkjørt med full overlegg, sier Engedahl. 

Hun forteller at det er helt dagligdags med mange stygge episoder fra illsinte bilister.

- Man må tåle mye i dette yrket, avslutter Engedahl etter den kraftige støkken.

VEIARBEID: Tordenskioldsgate er enveiskjørt forbi anleggsarbeidene, som er en del av prosjektet med ny firefelts Bjørnstjerne Bjørnsons gate på Strømsø.


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE