ANNONSE

PÅ KUNSTLABOATORIET: Kristin Ørmen Johnsen, stortingsrepresentant Høyre, Ann Sire Fjerdingstad, ordfører Øvre Eiker og Preben Ellingsen, styreleder VKL.
FOTO: PRESSEBILDE

Regjeringen gir 800.000,- til Viskum i revidert statsbudsjett

Vestfossen Kunstlaboratorium får et tilskudd på 800.000,- kroner for et år, for bl.a å støtte opp om barn og unge, og samarbeidet mellom Vestfossen Kunstlaboratorium og Kulturskolen i Øvre Eiker.


Redaksjonen

 08.06.17, kl. 21:51
 13.06.17, kl. 18:11


ANNONSE
ANNONSE

 

ØVRE EIKER: Det er klart etter at regjeringen og samarbeids-partiene er enige om revidert nasjonal budsjett.

- Det har vært jobbet godt inn mot Oslo, og endelig har denne jobben betalt seg. Tusen takk til regjeringen og samarbeids-partiene, som har muliggjort dette, uttaler ordfører Ann Sire Fjerdingstad i Øvre Eiker. 

- En ekstra takk til våre Buskerud-representanter, Jostein Rensel fra Krf og Kristin Ørmen Johnsen fra Høyre som har brukt mye tid og energi på denne saken, uttaler ordføreren.

Satsing i kulturhovedstaden

- For Vestfossen Kunstlaboratorium betyr dette at de kan fortsette sin satsing mot å bli helårsåpen og samarbeidet med Kulturskolen. Dette spennende samarbeidet mellom samtidskunst og kulturskole, er vi i Øvre Eiker helt alene om, uttaler Fjerdingstad videre.

- I Øvre Eiker er vi stolte av Kulturhovedstaden vår, og vi er stolte av kunstnerne som holder til her. Og ikke minst, av han som var med å starte det hele. Morten Viskum, som med sin utradisjonelle kunst har satt Vestfossen på kartet både nasjonalt og internasjonalt. Kunstlaboratoriet er et av Norges mest betydningsfulle visningssteder for samtidskunst av høy internasjonal kvalitet, uttaler ordføreren. 

Hun mener 
ringvirkningene av Viskums satsing på Vestfossen har vært formidable for hele kommunen og fylket.

- I tillegg til Viskum, kom Fredrik Værslev hit i fjor og nå er også Matias Faldbakken i ferd med å etablere seg her. Det betyr at tyngden av samtidskunst i Norge er samlet i kulturhovedstaden Vestfossen, avslutter Fjerdingstad.

LES OGSÅ: Dropper Morten Viskums kontroversielle kjempetårn etter underskriftskampanje


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE