ANNONSE

Politiet: Mann nektet hund på bussen - sperret busstrafikken på torget

Mannen hadde sperret bussene på Bragernes Torg i omlag 10 minutter da politiet ankom stedet lørdag ettermiddag.


Tips
Oss
 975 20 675
 

Alexander Jansen

 10.06.17, kl. 14:35
 15.06.17, kl. 20:27


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: - Det stod seks busser i kø inne på bussholdeplassen, sier operasjonsleder Jannike Dystland ved politiet i Søndre Buskerud til DRM24.

Hun forteller at mannens aksjon inne på torget hadde sitt utspring i at han ble nektet å gå ombord på bussen med hund. Konflikten resulterte i telefonstorm fra både bussjåfører, passasjer og andre tilfeldig forbipasserende til politiets operasjonssentral.

- Han hadde blitt sur for det, og innrømmet å ha vært dum. Mannen la seg flat og oppførte seg veldig greit overfor oss. Han var en angrende synder, sier Dystland. 

Handlingen ble allikevel belønnet med en anmeldelse for ordensforstyrrelse og et forelegg på 8000 kroner. 

Ikke forbudt med hund

Ifølge Brakars transportvedtekter står det å lese at det ikke er forbudt å ha med hund på bussen, men at det er opp til sjåføren å avgjøre i hvert enkelt tilfelle. 

- Transportøren har ikke plikt til å ta med levende dyr. Vognbetjeningen avgjør i hvilken utstrekning dyr kan tas med i rutebilen. Hunder skal holdes i bånd under transporten og plasseres slik at de ikke sjenerer andre reisende. Dyr som er aggressive eller sjenerer de reisende på annen måte, kan settes av under transporten, heter det i kapittelet om «reisegods» i vedtektene.

Brakar har ikke vært tilgjengelig for kommentar i saken overfor DRM24 lørdag.

Brakar: - Mannen var truende

Tirsdag har Brakar henvendt seg til DRM24, etter å ha innhentet forklaring fra Nettbuss, som igjen har fått forklaring fra sjåføren.

Ifølge Brakar stemmer det ikke at det var mannens hund som var årsaken til at han ble nektet ombordstigning.

- Mannen 
kom for sent til bussen, og stilte seg i veien for bussen for å demonstrere. Han virket truende, og sjåføren turte derfor ikke å slippe ham på, opplyser kommunikasjonsrådgiver Kjetil Kleveland til DRM24.no.

LES OGSÅ: «Gal mann med øks» rev brillene av bussjåfør


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE