ANNONSE

VIL HANDLE STORT: Daglig leder Hakon Lærum i Kontorhuset AS er ute etter å handle eiendom sentralt på Strømsø.
FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Bill. merk: Vil kjøpe 2.000 kvadratmeter på Strømsø

Bare ett år etter at Kontorhuset i Byhaven på Strømsø stod ferdig, ble det så populært at største leietaker, Bane NOR, tok over hele kontorfelleskapet.


Redaksjonen

 19.01.19, kl. 17:01
 31.01.19, kl. 00:00


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Nå er daglig leder Hakon Lærum i Kontorhuset på jakt etter 2.000 kvadratmeter for nye og gamle leietakere. 

– Vi ser etter lokaler for et nytt Kontorhus på Strømsø. Det bør ligge så nær jernbanestasjonen som mulig, sier Lærum.

Han har hatt stor pågang fra mulige leietakere på nyåret. Det er mange bedrifter i området som er på flyttefot, eller som ser seg om etter nye lokaler.

– Fellesnevneren er at bedrifter ofte sitter på litt for store lokaler. De vil ha noe moderne, som er mer fleksibelt og som oppfyller fremtidens måte å tenke på, sier Lærum.

FASADEENDRING: Fredag gikk Kontorhuset-skiltene ned, og Bane NOR-skiltene opp på veggen. (FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24)

LES OGSÅ: 
Rift om plassene i byens mest attraktive kontorfellesskap

Ny Vestfoldbane slukte lokalene

Årsaken til Bane NORs voldsomme apetitt på moderne kontorfasiliteter sentralt i Drammen er storprosjektet med ny Vestfoldbane Drammen-Kobbervikdalen, som er forventet ferdigstilt i 2025. 

En armada av prosjektmedarbeidere har rykket inn i lokalene i Byhaven for å ferdigstille puslespillet til 10 milliarder kroner, tettest mulig på de fysiske arbeidene som starter opp i år.

(ARKIVFOTO: NILS J. MAUDAL / DRM24)

– Bane NOR leide halvparten av lokalet. Så var tanken at resten skulle fylles etter samme modell som for Kontorhuset Bragernes. Der er et 30-talls bedrifter etablert på 1500 kvadratmeter, men allerede etter kort tid måtte Bane NOR utvide. I lengre tid har Bane NOR hatt hele lokalet på Strømsø, forteller Lærum.

Bane NOR er uberørt av snuoperasjonen Lærum og Kontorhuset foretar, og har leiekontrakt frem til 2025. Hakon Lærum er fortsatt eierens mann på utleiesiden for lokalet. 

LES OGSÅ: Bygger kontorplass for 240 personer på Strømsø Torg

7.000 kvadratmeter kontorfellesskap

– Vi starter på en måte på nytt på Strømsø. Det som er helt klart, er at Kontorhuset skal etableres på Strømsø, og vi skal ha 2.000 kvadratmeter der innen sommeren 2020 om alt går sånn vi selv vil, sier Lærum.

Lærums plan er å bygge videre på ideene som har kjennetegnet Kontorhuset.

– Alt er i forandring. Det eneste vi ikke skal forandre, er at vi fortsatt skal utvikle Kontorhuset som arbeidsplasser hvor det er godt å være. Vi skal gi opplevelse av økt verdi, sier Lærum.

UTVIDER KONSEPTET: Hakon Lærum utvider nå også Kontorhuset på Bragernes, som var pioneer-prosjektet. (ARKIVFOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24)

Lykkes han med å finne nye lokaler på Strømsø, vil han samlet tilby rundt 7.000 kvadratmeter kontorlokaler innen sommeren 2020.

I dag er Kontorhuset etablert på Bragernes og Kjellstad i Lier. Senere i år åpner Asker.

LES OGSÅ: Bygger 15.000 kvm. unik næringspark på Kjellstad

BANE NOR: I tillegg til kontorene på selve jernebanestasjonen i Drammen har Bane NOR nå fyllt hele lokalet i 2. etasje på Byhaven, tidligere Kontorhuset. (FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24)


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE