ANNONSE

ØNSKER Å GI SEG: Etter 12 år som leder for organisasjonen ønsker Bijan Gharahkhani å gi seg.
FOTO: BUSKERUD FYLKESKOMMUNE

Store endringer i Buskerud Innvandrerråd

Bijan Gharahkhani har ledet Buskerud Innvandrerråd i 12 år, men har nå varslet at han kommer til å gi seg - om han får lov.


Roy Hansen

 17.04.18, kl. 09:49
 11.05.18, kl. 13:56


ANNONSE
ANNONSE

 

BUSKERUD: - Gratulerer med 20-årsjubileet! Buskerud innvandrerråd har gjort, og gjør, et imponerende arbeid som vi i fylkeskommunen er svært stolt over, sier fylkesordfører Roger Ryberg til Bijan Gharahkhani fra Øvre Eiker.

For 20 år siden ble organisasjonen Buskerud Innvandrerråd etablert. Bijan Gharahkhani har ledet organisasjonen i hele 12 år, men har nå varslet at han ønsker å gi seg. Årsmøtet er 22. april og valgkomiteen har en jobb å gjøre fram til selve møtet.

- Arbeidet med integrering gjennom dialog og samhandling, med å øke samfunnsdeltakelsen blant innvandrere og det å skape møteplasser, var viktig den gang. Og det har vært viktig hele tiden og er viktig nå, understreker fylkesordfører Roger Ryberg (AP).

Nest størst i Norge

Buskerud innvandrerråd er en samordnende og koordinerende paraplyorganisasjon for over 30 innvandrerorganisasjoner, herunder ca. 4.000 personmedlemmer i Buskerud.

Innvandrerrådet er partipolitisk uavhengig, livssynsnøytralt og er en koordinerende paraplyorganisasjon av innvandrerorganisasjoner i fylket.

- At Buskerud har et godt og velfungerende innvandrerråd, som opptrer samlende for medlemmene, er viktig i Buskerud, fortsetter Ryberg.

- Når vi er på andreplass i Norge i antall mennesker med flerkulturell bakgrunn, så vet vi at dette er viktig. Selv om Drammen er høyest representert med 28 prosent, vet vi at Buskerud innvandrerråd jobber i hele fylket og erfaringen og kompetansen som innvandrerrådet har er viktig i den sammenhengen, sier han.

Buskerud innvandrerråd er opptatt av respektfull dialog og god kommunikasjon mellom folk på tvers av kulturer og etnisitet.

Organisasjonens hovedmål å skape arenaer hvor forskjellige meninger, folkegrupperinger og kulturer kan møtes.

Arbeidet i rådet

Innvandrerrådet er involvert i mye forskjellig. Her er noe av det rådet har vært involvert i:

TV-aksjonen
Valginformasjonsmøter
Gjestebud
Organisasjonskurs
Konferanser

- Det å delta i valg og det å delta i organisasjonslivet i Norge, er en viktig del av vårt demokrati. Her gjør Buskerud Innvandrerråd et godt stykke arbeid og treffer mange, mener Ryberg.

Fylkesordføreren er også imponert over alt arbeidet i innvandrerrådet som gjøres på frivillig basis.

- Buskerud innvandrerråd har gjort, og gjør, et imponerende arbeid som vi som fylkeskommune er svært stolt over, avslutter Roger Ryberg.

LES OGSÅ: Klagesaker behandles raskere hos fylkesmannen


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE