ANNONSE

BÅTBRANN: Vraket av båten sank til slutt etter å ha blitt helt utbrent i den kraftige brannen.
ALLE FOTO: EDGAR DEHLI

Kvinne omkom etter å ha blitt sittende fast under brennende cabincruiser

To personer måtte hoppe til sjøs da båten tok fyr - nesten halvannen time senere ble en savnet kvinne hentet opp av vannet. Vedkommende er bekreftet død.


Redaksjonen

 15.07.17, kl. 17:18
 24.07.17, kl. 04:20


ANNONSE
ANNONSE

 

HURUM: Nødetatene rykket ut til melding om båtbrannen i 18.15-tiden lørdag. Etter hva DRM24 erfarer skal det være snakk om en cabincruiser som stod i full fyr.

- Redningsbåter er i innsats. En person er plukket opp av vannet, og det jobbes med å gjøre rede for den andre personen som skal ha vært i båten, opplyste politiet kort tid etter.

Noe senere melder politiet at personen er lokalisert, men opplyste ingen ting om tilstanden til vedkommende. Mannen som ble plukket opp av vannet skal ifølge politiet være oppegående.

- Den andre jobbes det med å få løs. Sitter fast i propell eller noe under båten, opplyste politiet.

DYKKERSØK: Brannvesenet fra Hurum ble rekvirert for søk under vann.

Redningsdykkere deltok

Dykkere fra Hurum brannvesen rykket ut for å bistå i søket / redningaksjonen etter den andre personen.

Først klokken 19.35 opplyser Hovedredningssentralen, som koordinerte aksjonen, at kvinnen som satt fast under båten er hentet opp. Tilstanden til vedkommende var da ukjent.

- Vedkommende blir håndtert av helse, opplyser HRRS. 

Noe før klokken 21.00 opplyser politiets innsatsleder til VG at kvinnen er bekreftet død, og at det jobbes med varsling av pårørende.

Brant opp og sank

Nødetatene fra begge sider av Oslofjorden rykket forøvrig ut til melding om brannen. Både brannbåt, redningskøyter og Seaking-helikopter deltok i operasjonen, i tillegg til frivillige.

Redningsmannskapene ga til slutt opp å slukke brannen i cabincruiseren, som brant mer eller mindre helt opp, og til slutt sank.

Det er foreløpig ukjent hva brannen skyldes. Det er ifølge Hovedreningssentralen noe drivgods i området.

DRM24.no kommer tilbake med mer

LES OGSÅ: Skogbrannhelikopteret satt inn i skogbrann i Nedre Eiker

OVERTENT: Det brant fortsatt godt i båten klokken 19.00, omlag en time etter at brannen først brøt ut, opplyser DRM24's fotograf på stedet.


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN

ANNONSE