ANNONSE

FOTO: LESERBILDER

Avslørte tyvfiske med ulovlig garn i Drammensfjorden

En line på omlag én kilometer, smekkfullt av død fisk, ble oppdaget og tatt opp i indre del av Drammensfjorden søndag formiddag.


Alexander Jansen

 05.08.18, kl. 11:58
 13.08.18, kl. 08:15


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN / LIER: Fisket i indre del av Drammensfjorden er strengt regulert, og garn/line, ruser og tilsvarende er totalforbudt innenfor Glassverket/Lahell som følge av fredningssoner. 

Det var i dette området at en svært lang line med et stort antall døde fisk ble oppdaget søndag av noen som driver oppsyn med fiske i området.

- Jeg vil anslå at den var mange hundre meter, trolig rundt en kilometer lang, med mange skjøteliner, søkker og kroker. Den lå og fløt med en isoporplate i vannflaten på tvers av fjorden, forteller Atle Didriksen til DRM24.no.

Mesteparten av fisken som hang på linen var død. Det dreier seg om et stort antall.

- Hva vi skal gjøre med all fisken aner vi ikke. Vi har ringt rundt omkring, og snakket med politiet. Saken blir anmeldt i morgen, forteller Didriksen. 

Starter etterforskning

Politiet bekrefter overfor DRM24.no at det dreier seg om ulovlig fiske. 

- Det er riktig at det er totalforbud mot sånt i indre del av fjorden. Det er heller ikke lov å fiske med mer enn to stenger per båt i samme område, sier operasjonsleder Kjell Reidar Johansen i politiet til DRM24.no. 

Politiet har ikke vært i området selv søndag, men har fått tilsendt bildebevis og vil starte etterforskningen mandag.

Ifølge Didriksen, som er med i oppsynsutvalget for Lierelva og indre del av Drammenssfjorden, er de ekstra på vakt om dagen.

- Det er lite vann i vassdragene og ekstra mye fisk i fjorden. Naturoppsynet var på plass tidligere i uka og bøtela folk som kjørte med for mange stenger, forteller Didriksen. 

LES OGSÅ: Tatt for ulovlig hummerfiskeFØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN

ANNONSE